Γάλα αμυγδάλου, καρύδας, βρώμης, σόγιας, αγελάδος, κατσικίσιο… Κοιτάζοντας τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ έχουμε ένα τεράστιο πλήθος επιλογών. Ποια, όμως, είναι η καλύτερη για τον πλανήτη;

Είναι γεγονός πως το φυτικό γάλα, απ’ όπου κι αν προέρχεται, έχει πολύ μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον, καθώς κατά την παραγωγή του εκλύονται πολύ μικρότερες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου και χρησιμοποιείται λιγότερο νερό. Έρευνα του 2018, μάλιστα, υπολόγισε πως τα ζωικά προϊόντα εκπέμπουν τριπλάσια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr