Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Portraits.gr

Édith Piaf: Η τραγική ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας

Θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί σε καυγά, ή να είχε πεθάνει από ασιτία. Η Édith Giovanna Gassion, που αργότερα έγινε γνωστή με το όνομα Édith Piaf, μεγάλωσε σ’ έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που γνώρισε στις μέρες της δόξας. Ο θρύλος τη θέλει να γεννήθηκε στο πεζοδρόμιο της οδού Belleville 72(Rue de Belleville), όμως το πιστοποιητικό γεννήσεώς της αναφέρει το νοσοκομείο Tenon.

Είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Η μητέρα της ήταν τραγουδίστρια σε τσίρκο και την εγκατέλειψε αμέσως μετά τη γέννα. Ο πατέρας της, ακροβάτης του δρόμου, αποφάσισε να καταταγεί στο γαλλικό στρατό και να πολεμήσει στον Α’ Παγκόσμιο, οπότε μετέφερε τη μικρή του κόρη στον οίκο ανοχής που διατηρούσε η μητέρα του. Εκεί μεγάλωσε, με τη γιαγιά της, Madam Tine – όπως ήταν το καλλιτεχνικό της – και τη βοηθό της, Madam Gaby.

Το 1929, όταν ήταν 14, ακολούθησε τον πατέρα της σε παραστάσεις σε όλη τη Γαλλία. Τότε ήταν που άρχισε να τραγουδά δημόσια. Την επόμενη χρονιά, συνάντησε τη Simone (Mômone) Berteaut – που πιθανότατα ήταν ετεροθαλής αδελφή της. Τα δύο κορίτσια έγιναν αχώριστα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Portraits.gr