ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μείζον θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο έφερε στο προσκήνιο ο Νίκος Κοτζιάς την ημέρα της αποχώρησής του από το υπουργείο Εξωτερικών. Έντονη είναι η κριτική που αναπτύσσεται με κύριο επιχείρημα ότι με την τμηματική επέκταση των χωρικών υδάτων, εκτός Αιγαίου, η ελληνική κυβέρνηση ουσιαστικά αποδέχεται το τουρκικό επιχείρημα ότι στο Αιγαίο επικρατούν ειδικές συνθήκες και εμμέσως δικαιώνει το τουρκικό casus belli.
Το mononews.gr δίνει βήμα στους αναγνώστες του για το δύσκολο αυτό θέμα, θέτοντας το εξής ερώτημα:
Πιστεύετε ότι η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, όπως την εξήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, θα ήταν εθνικά επωφελής έναντι της Τουρκίας;
Μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου, από το αναγνωστικό κοινό το 46,2% ψήφισε “Ναι, είναι μια αρχή”, το 40,9% “Όχι, ενισχύονται οι τουρκικές θέσεις αναφορικά με το Αιγαίο” και το 12,9% “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ”.
[playbuzz-item item=”ed43145c-e7d4-4d80-99b5-2f0448df71ee” wp-pb-id=”528904″]
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κερατέα: Φωτιά στην περιοχή της Διψέλιζας – Μήνυμα του 112 σε Παλιοκαράμιζα
- Μεταμόσχευση μαλλιών: Η μέθοδος που ακολούθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι λένε οι ειδικοί
- Shark Tank: Οι ήρωες του αμερικανικού Dragons’ Den καλούνται κι αυτοί να αντιπαλέψουν τους δασμούς
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Ο όμιλος της Capital Shipping ναυπηγεί 74 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολαρίων
