Το σπίτι του Γιώργου Σεφέρη στην οδό Άγρας δεν έχει βγει προς πώληση, όπως αναφέρει στο «mononews» η κυρία Δάφνη Κρίνου, κληρονόμος της Άννας Λόντου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε επικοινωνία μαζί της, η κυρία Κρίνου στην οποία ανήκε πλέον το σπίτι δηλώνει, ότι οι πληροφορίες για πώληση του σπιτιού δεν ευσταθούν και ότι η ίδια κατοικεί σε αυτό ανά περιόδους.

1

Ο Σεφέρης έζησε στο σπίτι της οδού Άγρας από το 1962 ως το θάνατό του, τον Σεπτέμβρη του 1971, λίγα χρόνια δηλαδή, αλλά σημαντικά για τον ίδιο, αφού έστω και αργά είχε αποκτήσει μία μόνιμη δική του στέγη, μετά από πολύ μακρύ διάστημα στο εξωτερικό, λόγω της διπλωματικής του ιδιότητας.

Από την εγκατάστασή του στην Αθήνα και μετά, εκεί τον επισκέπτονταν Έλληνες και ξένοι διανοούμενοι, που ασχολήθηκαν με το έργο του, ενώ εκεί επίσης έλαβε την είδηση της απονομής του βραβείου Νόμπελ εν μέσω φίλων και με την παρουσία φυσικά, της αγαπημένης του συντρόφου Μαρώς.

Φέτος εξάλλου ας σημειωθεί, συμπληρώνονται 60 χρόνια από την 24η Οκτωβρίου του 1963, όταν έγινε γνωστό ότι η Σουηδική Ακαδημία απένειμε την υψηλότερη διάκρισή της στον μεγάλο Έλληνα ποιητή, μια σπουδαία τιμή και για την Ελλάδα.

Όπως είχε δηλώσει άλλωστε ο ίδιος «Η Σουηδική Ακαδημία ηθέλησε να εκδήλωση την αλληγγεύην της προς την σημερινή και ζωντανή Ελλάδα του πνεύματος».

Με χρώματα, λευκό και γαλάζιο που παραπέμπουν στο Αιγαίο και κυβιστική αρχιτεκτονική από τον Παναγιώτη Μανουηλίδη το οίκημα κτίσθηκε από το 1957 ως το 1960, υπό την επίβλεψη της Μαρώς, και με την διαρκή ενημέρωση του ποιητή, ο οποίος βρισκόταν ακόμη στο Λονδίνο.

Μετά τον θάνατο του Σεφέρη στο σπίτι αυτό έζησε η Μαρώ ως το 2000. Η κόρη της Άννα Λόντου του έδωσε νέα πνοή ανοίγοντάς το σε επισκέπτες, που αγαπούν το έργο του ποιητή.

Διαβάστε επίσης:

Ζημιές στο κτίριο του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου – Αλώβητα τα αρχαία εκθέματα

Βρετανικό Μουσείο: Νέος προσωρινός διευθυντής ο Μαρκ Τζόουνς

Σπάνια έκδοση του «Υπέροχου Γκάτσμπι» για 350.000 ευρώ