Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτισμός

Συνάντηση υφυπουργού Πολιτισμού Χρ. Δήμα με την πρέσβη της Γαλλίας – Τι συζητήθηκε

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας

Συνάντηση εργασίας με την Γαλλίδα πρέσβη Laurence AUER, πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας κατά την οποία συζήτησαν για την ενίσχυση των Πολιτιστικών σχέσεων των 2 χωρών.

Ο κ. Δήμας αρχικά τόνισε πως η συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας βρίσκεται σε επίπεδο Στρατηγικής Σχέσης. Οι δυο χώρες στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της πολιτιστικής διπλωματίας σκοπεύουν να διευρύνουν αυτή τη σχέση και στον χώρο του Πολιτισμού ακόμα περισσότερο. Ειδικότερα, συζήτησαν για την εμβάθυνση της συνεργασίας στις οπτικοακουστικές παραγωγές και τον χώρο του κινηματογράφου.

Η Ελλάδα θα συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου που θα διεξαχθεί στο Παρίσι από τις 12 έως τις 14 Απριλίου. Σχετικά με αυτό, ο κ. Δήμας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σχεδιάζουμε ήδη εκδηλώσεις σχετικά με τα γράμματα και τις τέχνες αλλά και συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων εκδοτών και συγγραφέων.»

Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν θεματικές εκδηλώσεις με διανοούμενους που κατέφυγαν στη Γαλλία τα χρόνια της δικτατορίας.

Το καλοκαίρι, το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αξίζει να αναφερθεί, πως λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η Ελλάδα θα είναι η «Τιμώμενη Χώρα» στο Φεστιβάλ Ποίησης του Παρισιού τον Ιούνιο 2024.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας ανέφερε πως:

«Στόχος μας είναι διαρκώς να ενισχύουμε τη συνεργασία με τη Γαλλία στα θέματα του Πολιτισμού. Συζητήσαμε με τη Πρέσβη συγκεκριμένα για τις κινηματογραφικές παραγωγές, το κινούμενο σχέδιο (animation), τα βιντεοπαιχνίδια (video-gaming), το βιβλίο, τα γράμματα και τη ποίηση. Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι αλλά και τη συμμετοχή της Ελλάδας στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου και ποίησης στη Γαλλία έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων που πιστεύουμε πως θα ενισχύσουν τους δεσμούς των δυο χωρών ακόμα περισσότερο.»

Διαβάστε επίσης:

Καραμανλής για Τέμπη: Επί 13 χρόνια μέχρι το 2020 δεν είχε εγκατασταθεί πουθενά το ETCS – «Στη διάθεση της Βουλής και για διερεύνηση ποινικών ευθυνών»

Ανδρουλάκης: Η εξαγγελία για επιστροφή του ΕΦΚ του 2024, είναι η μερική επιστροφή φόρου που οι αγρότες έχουν ήδη πληρώσει

Απρόσμενη εμφάνιση Κασσελάκη στην εκδήλωση των «τριών» – Η αντίδραση της Αχτσιόγλου