ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Επί δώδεκα λεπτά ακούγονταν χειροκροτήματα στην αίθουσα προβολής της ταινίας «Elvis» στις Κάννες, όπου έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα ενός φιλμ, που αφηγείται τη ζωή του διάσημου τραγουδιστή μέσα από τη σχέση του με τον μάνατζέρ του.
Συγκινημένη η Πρισίλα Πρίσλεϊ, δακρυσμένος ο πρωταγωνιστής Όστιν Μπάτλερ, ενθουσιασμένος ο σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν και ο συμπρωταγωνιστής Τομ Χανκς.
Όπως φαίνεται όμως, η αναζωπύρωση του μύθου του Έλβις Πρίσλεϊ –αν και στην Αμερική δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει– ενισχύει και άλλους τομείς, πλην του κινηματογράφου, όπως για παράδειγμα τον τουρισμό στα μέρη όπου έζησε και επισκέψεις σε μουσεία με το όνομά του αλλά βέβαια και την πώληση αναμνηστικών, αντικειμένων που του ανήκαν ή απλώς σχετίζονται μαζί του.
Ένα εντυπωσιακό χρυσό ρολόι χειρός και ένα επίσης χρυσό δακτυλίδι του «βασιλιά» προσφέρει τώρα, η M.S. Rau μεγάλη γκαλερί με αντίκες στη Νέα Ορλεάνη επωφελούμενη και αυτή, από την ευκαιρία της στιγμής. Η τιμή τους, 495.000 δολάρια για το ρολόι και για το δαχτυλίδι …μόλις 24.850.
Σπάνιο αλλά και φανταχτερό το ρολόι, από εκείνα που άρεσαν στον Έλβις είναι σχεδιασμένο από την ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας Ebel, είναι φτιαγμένο από χρυσό 14 καρατίων κι είναι τόσο λαμπερό, που μόνον μια προσωπικότητα σαν εκείνον μπορούσε να υποστηρίξει. Βέβαια στη λάμψη συνεισφέρουν και τα 26 στρογγυλά, λευκά διαμάντια γύρω από το καντράν ενώ το μπρασελέ αποτελείται από ακανόνιστα, μακρόστενα κομμάτια χρυσού, δεμένα μεταξύ τους.
Καμία σχέση, σε κάθε περίπτωση, με τα πιο παραδοσιακά Rolex και Omega που χρησιμοποιούσε. Το σημαντικό όμως είναι, ότι ο Έλβις έχει απεικονισθεί να το φοράει σε συναυλίες.
Τα δώρα
Ο θρύλος λέει, ότι ο Έλβις το είχε χαρίσει στον στενό του φίλο και τραγουδιστή Τζον Ντάνιελ Σάμνερ, μάλιστα είχε χαράξει μία αφιέρωση στην πίσω πλευρά, που λέει
«From Elvis to J.D. Sumner, 1974». Ο Πρίσλεϋ ήταν γνωστό, ότι πρόσφερε δώρα στην οικογένειά του, στους φίλους και τους συναδέλφους του ως δείγμα εκτίμησης, αλλά αυτό το ρολόι μπορεί και να είναι το πιο υπερβολικό, που είχε χαρίσει ποτέ.
Ο ιδιοκτήτης της γκαλερί, Μπιλ Ράου το πρωτοσυνάντησε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, αφού στο μεταξύ είχε αλλάξει χέρια μόλις δύο φορές. Τη δεκαετία του 1980, ο Σάμνερ πούλησε όλα του τα κοσμήματα και τα αναμνηστικά, που του είχε χαρίσει ο Έλβις στον άλλοτε ιδιοκτήτη του Stamps Quartet, Μάικ Μουν, φανατικό θαυμαστή και συλλέκτη του Έλβις.
Μετά το θάνατο του Έλβις το 1977, ο Σάμνερ ενθάρρυνε μάλιστα τον Μουν να ανοίξει το πρώτο Μουσείο Έλβις στο Pigeon Forge του Τενεσί, κάτι που έκανε το 1979. Αυτό το ρολόι παρέμεινε στη συλλογή του μουσείου μέχρι το 2018 και στη συνέχεια πουλήθηκε σε έναν ιδιώτη συλλέκτη, ο οποίος και δεν κατονομάζεται.
Πιο εξωφρενικό ωστόσο είναι το ογκώδες δαχτυλίδι του Έλβις από κίτρινο χρυσό, με μία καμπουσόν πέτρα λάπις λάζουλι. Το δέσιμο όμως είναι υπερβολικό, ίσως και λίγο άγριο, με τα «άγκιστρα» της πέτρας να παραπέμπουν σε κόκκαλα δακτύλων. Αν και σε γενικές γραμμές ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί η επιτομή του χαρακτηριστικού στιλ που λάνσαρε τη δεκαετία του ΄70 ο Έλβις Πρίσλεϊ.
Διαβάστε επίσης:
Πίνακας του Πικάσο, ιδιοκτησίας του Σον Κόνερι, πουλήθηκε για 20,7 εκατ. ευρώ
Συγκίνηση στο Μουσείο Ακρόπολης για τον οριστικό επαναπατρισμό θραύσματος της ζωφόρου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βαρτζόπουλος: Έρχεται ειδική άδεια για τα σχολικά πάρτι σε κέντρα – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για αλκοόλ και τσιγάρα σε ανηλίκους
- Επιθεώρηση Εργασίας: Καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε 1.968 εργαζόμενους, με την παρέμβαση της
- Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο
- F1 – Ferrari: Ο Έλκαν υποδέχτηκε τον Χάμιλτον – mononewsTV