• Πολιτισμός

    Μια καλλιτεχνική τεκίλα με διάσημα ονόματα

    Τα μπουκάλια συλλεκτικής τεκίλα δια χειρός KAWS


    Συνδυάζει τα δύο πάθη του, αφού «είναι η αγαπημένη μου τεκίλα και ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης», όπως λέει. Και το αποτέλεσμα; «Ένα όνειρό μου, που έγινε πραγματικότητα!».

    Όλα αυτά δια στόματος Νόμπου Ματσουχίσα, του διάσημου ιάπωνα σεφ με τα φημισμένα εστιατόρια σε όλον τον κόσμο, που αυτή τη φορά επενδύει εις διπλούν: Σ’ ένα νέο προϊόν, μία τεκίλα περιορισμένης έκδοσης, την 25χρονη extra añejo tequila 2025 NOBU Rare, με τα μπουκάλια της σχεδιασμένα από τον σταρ της street art, τον KAWS.

    Πρόκειται, εξάλλου, για ένα εορταστικό γεγονός με την ευκαιρία των 30 χρόνων από την ίδρυση της γαστρονομικής αυτοκρατορίας του Ματσουχίσα, που άλλαξε τον χάρτη της γεύσης, συνδυάζοντας την ιαπωνική κουζίνα με την περουβιανή.

    «Γνώρισα τον KAWS πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Οι πίνακές του είναι πολύχρωμοι, απλοί για μένα, καθαροί. Λατρεύω την τέχνη του», δηλώνει άλλωστε, για τον καλλιτέχνη, που ξεκίνησε από γκράφιτι στους δρόμους της Νέας Υόρκης και είναι πλέον παγκοσμίως γνωστός για τους εμπνευσμένους από κινούμενα σχέδια χαρακτήρες του, συμπεριλαμβανομένης μιας φιγούρας, που μοιάζει με Μίκυ Μάους.

    Οι φιγούρες του KAWS

    Τα σπάνια μπουκάλια του 2025 NOBU φέρουν την υπογραφή του KAWS, γράμματα με φυσαλίδες που μιμούνται κινούμενα σχέδια, στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο για να γράψουν το «Nobu» σε απαλές αποχρώσεις του γκρι, του κόκκινου ή του μπλε.

    Ο καλλιτέχνης ζωντανεύει τα γράμματα παιχνιδιάρικα, στολίζοντάς τα με φιγούρες, που έχουν «διαγραμμένα» μάτια, φορούν λευκά γάντια και συνδέονται μεταξύ τους. Παρόμοιο σχέδιο είναι τυπωμένο στη συσκευασία του μπουκαλιού.

    Να σημειωθεί, ότι έργα του Μπράιαν Ντόνελι, όπως είναι το πραγματικό όνομα του KAWS βρίσκονται στο Μουσείο Άντι Γουόρχολ στο Πίτσμπουργκ ενώ ο ίδιος έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της κυκλοφορίας της Nike Air Jordan το 2017, που εξαντλήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα.

    Τα παπούτσια αυτά μπορούν πλέον να φτάσουν χιλιάδες δολάρια στη δευτερογενή αγορά.

    Πάθος και κόστος

    Πέρα όμως από την τέχνη, ο Ματσουχίσα επισημαίνει και το πάθος της εταιρείας Qui Tequila, η οποία παράγει το προϊόν, χωρίς ζάχαρη ή πρόσθετα.

    Ο σεφ Νόμπου Ματσουχίσα (δεξιά) με τον ιδρυτή της εταιρείας Μεντάτ Ιμπραχίμ και μία φιγούρα του KAWS

    «Επιλέξαμε μια πραγματικά μοναδική τεκίλα extra añejo, η οποία αποστάχθηκε το 1999», όπως δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρίας Μεντάτ Ιμπραχίμ, διευκρινίζοντας, ότι παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια και ξεκουράζεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ έχει νότες από κεράσι, μέλι, καραμέλα, αποξηραμένο πορτοκάλι, λευκό πιπέρι και μαγειρεμένη αγαύη.

    Έδρα τους είναι τα Χάιλαντς του Ζαλίσκο στο Μεξικό και σύμφωνα με τον ίδιο το 2025 NOBU Rare είναι μια από τις παλαιότερες διαθέσιμες τεκίλες στην αγορά.

    Όσον αφορά την τιμή της, ένα σετ της συλλεκτικής σειράς, που περιέχει και τις τρεις αποχρώσεις των 2025 NOBU Rare μπουκαλιών είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία στα 3.000 δολάρια το ένα.

    Συνολικά έχουν παραχθεί 300 σετ ενώ προσεχώς θα κυκλοφορήσουν επιπλέον, μπουκάλια των 750 ml με τιμή στα 1.000 δολάρια. συμπεριλαμβανομένης και της μπλε έκδοσης, που θα συμπέσει με την Art Basel Miami Beach.

    Πόσο ταιριάζει όμως μία τέτοια τεκίλα με σούσι; Η γευσιγνώστης του Bloomberg, που την δοκίμασε, θα την συνδύαζε πάντως, σύμφωνα με δήλωσή της, με τον διάσημο μαύρο μπακαλιάρο miso του Nobu.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιερρακάκης: Πράσινο φως για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για αδειοδότηση

    Οι άνοες boomers που μιλάνε για τη βία ανηλίκων και το πραγματικό πρόβλημα

    Στροφή σε ασφαλή καταφύγια για τους επενδυτές μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Κατακόρυφη αντίδραση του VIX



    ΣΧΟΛΙΑ