• Fashion & Art

    Μαρίνα Σάττι και Λιούις Χάμιλτον σε νέο ρόλο: Μόδα και Τέχνη

    Μαρίνα Σάττι

    Μαρίνα Σάττι


    Τι συνέβη στην τέχνη και στη βιομηχανία της μόδας την περασμένη εβδομάδα; Μία επιλογή των σημαντικότερων γεγονότων σε ευσύνοπτη μορφή.

    Ενώ οι καλλιτεχνικές δράσεις μεταφέρονται εκτός Αθηνών, αρκετοί σταρ όπως η Μαρίνα Σάττι και ο Λιούις Χάμιλτον αλλάζουν καπέλο αναλαμβάνοντας νέους ρόλους στη ζωή και παράλληλες δράσεις.

    Η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Σάντρα Μαρινοπούλου με το πρόγραμμα Cycladic Young των Young Patrons, στην Αντίπαρο

     

     

    Δείτε το video στο TikTok του mononews:

    @mononews.gr #dior #lewishamilton #hamilton #kimjones #formula1 #F1 #burberry #marinasatti #satti #ahthalassa #UNHAR #youngpatrons #antiparos #kalamata #museumofcycladicart #linamendoni #mendoni #fashion #art #businessoffashion #news #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – mononews.gr

     

     

    Νεαροί υποστηρικτές

    Φέτος οι Young Patrons, το πρόγραμμα νεαρών υποστηρικών για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, γιόρτασαν τα δέκα χρόνια ζωής του θεσμού (που ονομάζεται Cycladic Young) με ένα τριήμερο στην Αντίπαρο. Μαζί τους και η πρόεδρος του Μουσείου, Σάντρα Μαρινοπούλου.

    Παραδοσιακά, κάθε καλοκαίρι διοργανώνουν απόδραση σε τοποθεσία με αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Φέτος επέστρεψαν στον πρώτο τους προορισμό όπου απόλαυσαν πλούσια θεάματα καθώς και περιήγηση στο Δεσποτικό.

    Μεταξύ άλλων και έντυπωσιακό χορευτικό δρώμενο σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Λίντα Καπετανέα, και σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη.

    Χορογραφία Φωνιαδάκη πάνω στο πλοίο που ενώνει Πάρο με Αντίπαρο

    Για έναν επιτυχημένο διεθνή θεσμό

    Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.200.000) για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συν εβδομήντα χιλιάδες για την επέτειο των τριάντα ετών από την ίδρυσή του.

    Τη σύμβαση για τη δεύτερη τριετή Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης για τις δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ συνυπέγραψε η υπουργός με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο. Αφορά την περίοδο 2024-2026.

    Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, χορογράφος, καθηγήτρια και ιδρύτρια της πρωτοποριαλ’ξς ομάδας σύγχρονου χορού Rootless Root

    Το αστέρι της ταχύτητας στον κορυφαίο οίκο

    O σταρ της Formula 1 και φετινός νικητής του βρετανικού Grand Prix Λιούις Χάμιλτον (Lewis Hamilton) ανακυρήχθηκε μπραντ αμπάσαντορ για την ανδρική σειρά του οίκου Dior.

    O πάντα στιλάτος Χάμιλτον διαθέτει και προσωπική, φερώνυμη εταιρεία ρούχων. Για να εγκαινιαστεί η νέα συνεργασία, συμφωνήθηκε ότι ο επτά φορές πρωταθλητής θα σχεδιάσει και μίνι κολεξιόν περιορισμένου χρόνου για τον Ντιόρ σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ανδρικής σειράς Κιμ Τζόουνς (Kim Jones).

    Ο Burberry αιμορραγεί

    Όλες οι προσπάθειες ανάνηψής του τα τελευταία χρόνια βυθίζονται στα τάρταρα. O βρετανικός οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στη διαδικασία περικοπών. Ως αποτέλεσμα εκατοντάδες υπάλληλοι πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους. Τα κέρδη προ φόρων κατρακύλησαν απο 634 εκατομμύρια πέρυσι σε 383 εκατομμύρια στερλίνες φέτος.

    Η Μαρίνα Σάττι αναλαμβάνει δράση

    Η «μικρή σοπράνο» όπως την αποκαλούν, Μαρίνα Σάττι με τη Madhouse Records ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα από το νέο βίντεο κλιπ της με τίτλο Αχ θάλασσα θα στηρίξουν τις προσπάθειες της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHSR) για τα παιδιά πρόσφυγες. Τα τελευταία δέκα χρόνια χίλια διακόσια εβδομήντα τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο.

    Όμως η Μαρίνα Σάττι αφιερώνει την υπέροχη μπαλάντα στον πατέρα της.

    Ο Αλί Οσμάν Σάττι γεννήθηκε στο Σουδάν το 1956. Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1972 για να σπουδάσει Ιατρική με υποτροφία. Υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (1983 – 1989) και καθηγητής αναισθησιολογίας στην Εθνική Ιατρική Σχολή Αθήνας (1989 – 199).

    Ίσως για αυτό η τραγουδίστρια διατηρεί ιδιαίτερη ευαισθησία για τους πρόσφυγες.

    Ο Αλί Οσμάν Σάττι απεβίωσε ένα μήνα πριν από τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

    Αφήνοντας πίσω του φως και ελπίδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Χριστίνα Πουλίτση: Η υψίφωνος που εξακοντίστηκε στις ευρωπαϊκές σκηνές

    Μιχαήλ ντε Γκρες: Ένας πρίγκιπας χωρίς αξίωμα αλλά με αξία

    Ο «πόλεμος» σε Temu-Shein και η «σύμπραξη» Saks Fifth Avenue με Amazon: Μόδα και Τέχνη



    ΣΧΟΛΙΑ