Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτισμός

ΥΠΠΟ: Το πρόγραμμα των δωρεάν εκδηλώσεων από σήμερα ως και τις 31 Αυγούστου

Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με έξι νέες εκδηλώσεις ολοκληρώνεται το πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 2024 του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Από τις 26 έως και τις 31 Αυγούστου 2024, η ένατη και τελευταία εβδομάδα του φετινού προγράμματος με κεντρικό θεματικό άξονα την έννοια της Σύγκρουσης φέρνει ξεχωριστές μουσικές παραγωγές, θεατρικές παραστάσεις και χορό σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία από το Φρούριο Καζάρμα Σητείας μέχρι το Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ, ενώ οι προκρατήσεις θέσεων γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του θεσμού: www.allofgreeceoneculture.gr.

Το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις:

Στις 26 και 27 Αυγούστου, παρουσιάζονται η θεατρική παράσταση «Σπαραγμός: Μια αφήγηση για το πένθος», σε σκηνοθεσία και κείμενο Νίκου Μάνεση, στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, καθώς και η παράσταση σύγχρονου χορού «Across time» της ομάδας Die Wolke Art Group στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.

Στις 27 και 28 Αυγούστου, το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Ο Ερωτόκριτος στον Λαβύρινθο», σε καλλιτεχνική διεύθυνση Ross Daly, στο Φρούριο Καζάρμα Σητείας.

Στις 29 και 30 Αυγούστου, η μουσική παράσταση «Χιονάτες», σε μουσική Στάθη Γυφτάκη, έρχεται στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

Τέλος, στις 30 και 31 Αυγούστου, παρουσιάζονται η μουσικοθεατρική παράσταση «Λουκρητία, ένα μουσικοθεατρικό αφήγημα», σε σύλληψη και μουσική επιμέλεια Φανής Βοβώνη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και η πρωτότυπη μουσική παράσταση «Στροβιλισμοί στο Αιγαίο» με τους Σωκράτη Σινόπουλο και Βασίλη Κώστα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου.

Διαβάστε επίσης:

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Εκδηλώσεις σε Μνημεία, Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ερέτρια: Αποκαλύφθηκε ψηφιδωτό δάπεδο ενώ τοποθετούσαν αγωγό ύδρευσης

ΥΠΠΟ: Επιχορηγήσεις ύψους 2.006.000 ευρώ για θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ και περιοδείες