• Πολιτισμός

    Μάνια Αρμάου Πάλλας, Μάνια Μπότση: «Θα δείξουμε κάτι διαφορετικό στο στιλ»

    Μάνια Αρμάου Πάλλα, Μάνια Μπότση: «Θα δείξουμε κάτι διαφορετικό στο στιλ»

    Μάνια Πάλλας Αρμάου και Μάνια Μπότση


    «Θα δείξουμε κάτι διαφορετικό στο στιλ» υπογραμμίζουν με το καλωσόρισμα στο Armaos Home η Μάνια Αρμάου – Πάλλας και η Μάνια Μπότση.

    Μοιράζονται το ίδιο όνομα και την ίδια πρόδηλη αγάπη για τη διακόσμηση.

    Η Μάνια Αρμάου Πάλλας ως επιχειρηματίας διακοσμήτρια και η Μάνια Μπότση ως ζωγράφος διακοσμήτρια, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανασύσταση του Armaos Home. Ποιος δεν θυμάται το μαγαζί επί της Βουλιαγμένης, στη Γλυφάδα, και στη λεωφόρο Πεντέλης;

    Τώρα η Μάνια Αρμάου Πάλλας με το σύζυγό της Κώστα Αρμάο (τρίτης γενιάς επιχειρηματίας επίπλου), αναζητούν επικέντρωση (σε ένα μαγαζί) και ανανέωση. Η αφρόκρεμα της συλλογής τους συγκεντρώνεται σε ένα κατάστημα στα Μελίσσια. Εμπλουτίζεται με νέα και ηχηρά ονόματα από το διεθνή χώρο της διακόσμησης. Εκτός Αθηνών διατηρούν το νέο τους δημιούργημα στη Μύκονο. Έχουν εξοπλίσει μεγάλες τουριστικές μονάδες και πρότζεκτς του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Νικόλα Φρατζέσκου. 

    Νέα Σελίδα

    Η συνεργασία τους με τη Μάνια Μπότση έχει ήδη αρχίσει σε δημιουργικό επίπεδο.

    «Θα είναι όλα καινούργια. Θα κάνουμε ένα opening για να ξαναγνωριστούμε, να ανοίξει το μαγαζί σε νέο κόσμο», εξηγεί η τελευταία. «Να μπει φρέσκος αέρας στο χώρο, να δείξουμε πιο σύγχρονα πράγματα. Εμμέσως να επικοινωνήσουμε και τη νέα μας συνεργασία», συμπληρώνει.

    Εισάγουν επί παραδείγματι κομμάτια από τη νεαρή αγγλίδα σούπερ σταρ Emma Shipley (Έμα Σίπλεϊ, υφάσματα, μαξιλάρια, τραπεζομάντιλα, σουπλά).

    Επίσης, φέρνουν αντικείμενα και έπιπλα από την πολύ δυνατή, πολυεθνική εταιρεία Eichholtz (Άικχολτζ). Ο οίκος Αρμάος έχει υφάσματα από γνωστές εταιρείες όπως Loro Piana, Designers Guild, Mulberry, μεταξύ πολλών άλλων. Από Έλληνες έχουν την αντιπροσωπεία της ιδιαίτερης Mojow Greece. Στη Μύκονο συμπεριλαμβάνουν και πιο ιδιαίτερα κομμάτια (για παράδειγμα, από τη διάσημη γαλλίδα εικαστική σχεδιάστρια Géraldine Morin –Τζέραλντιν Μoρέν).

    «Το βασικό ατού τους», διευκρινίζει η Μάνια Μπότση για την εταιρεία Αρμάου, «το ότι μπορούν να κατασκευάζουν ό,τι έπιπλα θέλει κανείς ακριβώς για το χώρο του, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε πελάτη. Και έχουν εξαιρετικό ταπετσέρη, εξαιρετικό κατασκευαστή», συμπληρώνει.

    «Το DNA, το καλλιτεχνικό»

    Η Μάνια Μπότση ξεκίνησε ως ζωγράφος – σκηνογράφος. Σπούδασε στη Βακαλό και ύστερα στο εργαστήριο γλυπτικής του περίφημου Ανδρέα Λόλη. Επί σειρά ετών δίδασκε ελεύθερο σχέδιο σε παιδιά που ήθελαν να σπουδάσουν Αρχιτεκτονική. Παράλληλα εργαζόταν ως διακοσμήτρια, στην επίβλεψη μεγάλων έργων. «Δουλεύω ανελλιπώς από πολύ μικρή». Και σαν να περίσσευε ο χρόνος, επιδόθηκε και στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

    Έχει ασχοληθεί με έργα στην Αγγλία, στις Βρυξέλλες, στα ελληνικά νησιά. Πριν από ένα χρόνο συνάντησε τη Μάνια Αρμάου, η οποία της ζήτησε να συνεργάζονται πιο τακτικά.

    Η Μάνια Αρμάου, είναι Πάλλας στο πατρώνυμό της.

    Αντιμετωπίζει τη διακόσμηση με πολλή αγάπη (έως και ευλάβεια) διότι προέρχεται και εκείνη από παρόμοια οικογενειακή επιχείρηση. Ο πατέρας της είχε το φερώνυμο εργοστάσιο λευκών ειδών Pallas. Δημιούργησαν δικές τους συλλογές καθώς και τάσεις στο ύφασμα και στα λευκά είδη.

    Η ίδια λοιπόν εργαζόταν στο χώρο από τα 16 της χρόνια. Είχε την επιμέλεια του στάιλινγκ για τις φωτογραφήσεις της εταιρείας και των δημιουργικών συλλογών που τυπώνονταν στα ελληνικά εργοστάσια –Πειραϊκή και Αιγαίον. «Πιστεύω ότι κάναμε μόδα στα λευκά είδη. Πολλοί διατηρούν ακόμη τα παπλώματα που είχαν προμηθευτεί από εμάς τριάντα χρόνια πριν», εξηγεί. Στο πλευρό της στέκεται η αδελφή της, Λίνα Πάλλας -μια αθόρυβη δύναμη.

    Και προσθέτει: «Ο πατέρας μου ήταν από τους καλύτερους διακοσμητές στην Αθήνα εκείνης της εποχής. Με βραβεία βιτρίνας και διακρίσεις σε γνωστά μαγαζιά  υφασμάτων και pret a porter. Πιστεύω πολύ στο DNA, το καλλιτεχνικό».

    Η σημασία της παράδοσης

    Ο πατέρας του Κώστα Αρμάου ήταν ο Σπύρος Αρμάος, εξειδικευμένος στις κατασκευές επίπλων. Από τους λίγους στην Ελλάδα εκείνης της εποχής.

    Το ζευγάρι (με προϋπηρεσία ο καθένας στο χώρο του) έφερε στην επιχείρηση μία ιδιαίτερα γόνιμη επιμειξία: «Εγώ είχα όλη την τεχνογνωσία στο ντεκόρ και στο ύφασμα και ο άνδρας μου στην κατασκευή». Υπάρχει ακόμη το εργοστάσιο στην Πάτρα με μεταλλικά έπιπλα.

    Το μαγαζί φαντάζει ως ατελιέ υφασμάτων και επίπλων από την πρώτη στιγμή που εισχωρεί κανείς στο εσωτερικό του. Μεγάλη κίνηση παρατηρείται από τον κόσμο που προετοιμάζει το χώρο για την ιδιαίτερη, αυριανή παρουσίαση. Ωστόσο, η μεγάλη εναλλαγή πλούσιων χρωμάτων, υφών, υλικών και γραμμών, προϊδεάζουν για μία πραγματικά δημιουργική νέα σελίδα μιας μακράς ιστορίας.

    Πληροφορίες

    Η εκδήλωση στο Armaos Home (με όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις), θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 από τις 10 πμ ως τις 8 μμ.

    Διαβάστε επίσης

    Φύση και φως, σχέδιο και αρχιτεκτονική στη νεοπαγή Carwan Gallery του Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ