• Πολιτική

    Ζωή Ράπτη: Θετικό κλίμα για επενδύσεις στη φαρμακοβιομηχανία

    • NewsRoom
    Η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη

    Η νέα υφυπουργός Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη


    Στην Ελλάδα υπάρχει θετικό κλίμα για επενδύσεις στη φαρμακοβιομηχανία λόγω και της γεωγραφικής της θέσης, που την καθιστά κομβικής σημασίας για εξαγωγές, επισήμανε η υφυπουργός Ανάπτυξης Ζωή Ράπτη, σε εκδήλωση στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ.

    Στην διαδικτυακή της τοποθέτηση στην εκδήλωση με θέμα «Δύο αγορές, μια αποστολή: Ελληνογερμανικές συνεργασίες στον τομέα της υγείας», η κ. Ράπτη σημείωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διευρύνει περαιτέρω στο άμεσο μέλλον τα πεδία της ακμάζουσας ελληνογερμανικής συνεργασίας στην έρευνα και την καινοτομία.

    Υπογράμμισε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η συνεργασία των δύο χωρών εισήλθε σε νέα και πιο φιλόδοξη φάση και διεξάγεται υψηλής ποιότητας έρευνα στο πλαίσιο κοινών έργων ενώ αναφέρθηκε στις γερμανικές εταιρίες ανάπτυξης λογισμικού που δραστηριοποιούνται στα Ιωάννινα, μετατρέποντας την πόλη σε innovation hub.

    Όπως είπε η κα Ράπτη, σε εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο διακρατικό πρόγραμμα για ερευνητικά έργα στο πράσινο υδρογόνο, με δημόσια δαπάνη από κάθε χώρα, ύψους 4 εκ. ευρώ. Ερωτηθείσα σχετικά με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων, επισήμανε ότι η οικονομία έχει ισχυρές βάσεις, η χώρα μας προφέρει υψηλή ποιότητα ζωής, περιβάλλον ασφάλειας ενώ διαθέτει υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό που είναι και πολύγλωσσο.

    Τόνισε δε, ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το Σάββατο από το βήμα της ΔΕΘ σημαντικές κινήσεις για την μεγέθυνση και εξωστρέφεια της οικονομίας.Επιπλέον, προωθείται η χορήγηση φορολογικών εκπτώσεων έως 315% υπό προϋποθέσεις για επενδύσεις στην έρευνα και η golden visa επεκτείνεται και για χρηματοδότηση start up εταιριών, ύψους 250.000 ευρώ.

    Σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι ήδη πολλές γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της υγείας και υπάρχει πεδίο για επέκταση της συνεργασίας.Την εκδήλωση διοργάνωσε η Εξαγωγική Πρωτοβουλία για την Οικονομία της Υγείας του Germany Trade and Invest εκ μέρους του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Debate – ΗΠΑ: Το Mononews θα μεταδώσει την τηλεοπτική μονομαχία Κάμαλα Χάρις – Ντόναλντ Τραμπ

    Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική δύναμη που θα είναι η αυριανή κυβέρνηση»

    Πιερρακάκης: Το μήνυμά του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ