ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Οι λαοί και οι χώρες μας έχουν καταφέρει μία κοινή νίκη για την ειρήνη και την πρόοδο στα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη. Ας είναι περήφανοι όλοι οι Έλληνες, όλοι οι Μακεδόνες και όλοι οι πολίτες που ζουν σε αυτήν την περιοχή. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο κοινός δρόμος, που έχει ανοίξει με τις πιο φιλικές προθέσεις και αξίες που προέρχονται από την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια” δήλωσε περιχαρής ο Ζάεφ.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, στις 24 Ιανουαρίου 2018, όταν έγινε η πρώτη συνάντηση Ζάεφ – Τσίπρα στο Νταβός της Ελβετίας, που άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση της διαφοράς για το ονοματολογικό.
Το γεγονός, όμως, ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλάει, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή, για Έλληνες και Μακεδόνες, σπεύδοντας να διαχωρίσει δύο πράγματα αδιαίρετα, κάνει εντονότερες τις ανησυχίες ότι ο αλυτρωτισμός των γειτόνων όχι μόνο δεν απαλείφεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά, αντίθετα, ενισχύεται. Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζόραν Ζάεφ να θεωρεί ότι η Συμφωνία διαχωρίζει τους Έλληνες από τους Μακεδόνες και σπεύδει να αποδώσει τον χαρακτηρισμό «μακεδονικός» αποκλειστικά σε αυτόν της γείτονος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μήνυμα Μητσοτάκη: Οι Πρέσπες δεν θα περιορίσουν το δικαίωμα μας για βετο στα Σκοπία για την ΕΕ (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ισραήλ: Το ΥΠΕΞ υιοθέτησε το «Βόρεια Μακεδονία»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κυβέρνηση σε Κομισιόν για ηλεκτρικό ρεύμα: Δώστε λύση τώρα ή θα το λύσουμε μόνοι μας -Επιτρέψτε Μηχανισμό Υπερεσόδων
- Καραβίας (Eurobank): Ζητάμε πολιτική σταθερότητα, κίνητρα για επενδύσεις, περισσότερες μεταρρυθμίσεις
- Ελλάκτωρ: Με ακίνητα αξίας 80 εκατ. του Χόλτερμαν εξασφαλίζει ρευστότητα η Reds
- Μάχη για το έργο κυβερνοασφάλειας των συστημάτων του δημοσίου αξίας €100 εκατ. – Ποιοι το διεκδικούν