“Είναι αδιανόητο. Είναι τρελό! Εγώ που είχα πρωτογενή σχέση με κατηγορουμένους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αθωώθηκα. Κι ήρθαν το 2017 να μας πουν ότι η Ηριάννα είναι μέλος”; Τα παραπάνω είναι λόγια του τότε συντρόφου και σημερινού συζύγου της 30χρονης Ηριάννας. Σε μια κατάθεση ποταμό στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας εξέφρασε την απορία του για το πώς η νεαρή γυναίκα βρίσκεται 9 μήνες στη φυλακή, ενώ ο ίδιος έχει αθωωθεί.

Από σήμερα δικάζονται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Ηριάννα και ο Περικλής, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και οπλοκατοχή.

Παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, κατέθεσαν οι γονείς και συγγενείς των δύο νεαρών κατηγορουμένων.

“Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση”, κατέθεσε ο σύζυγος της 30χρονης.

“Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα.

Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα.”

“Όταν πήγα στη ΓΑΔΑ και τον βρήκα τού είπα: Κοίταξέ με στα μάτια και πες μου τι έγινε”, κατέθεσε ο πατέρας του Περικλή, υποστηρίζοντας ότι ο γιος του αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ.

“Το παιδί μου σέβεται την ανθρώπινη ζωή. Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο”, είπε η μητέρα του 34χρονου, υποστηρίζοντας ότι αμέσως μόλις συνελήφθη ο φίλος του Κ. Π. (σ.σ ο οποίος αθωώθηκε) ο ίδιος πήγε στον ανακριτή δηλώνοντας ότι θέλει να καταθέσει υπέρ του.

“Τι να πω για τους στόχους και τα όνειρα της Ηριάννας; Ήθελε να σπουδάσει, τελείωσε το μεταπτυχιακό της και πήγαινε για το διδακτορικό. Ήταν σοκ για μας και άδικο για την ίδια. Βοηθούσε τους πάντες. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέση με όσα την κατηγορούν”, κατέθεσαν οι γονείς της Ηριάννας.

Η 30χρονη ενεπλάκη στην υπόθεση μετά το Dna που βρέθηκε σε γεμιστήρα εκτός όπλου, που εντοπίστηκε μαζί με σφαίρες και όπλα στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

“Ένα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί” ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

Είχε προηγηθεί καταγγελία 25χρονου, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει καταθέσει ενώπιον δικαστηρίου, παρά μόνο ενώπιον του ανακριτή το 2013.

Ο αστυνομικός που κατέθεσε, υποστήριξε ότι άνδρες της ασφάλειας είχαν πάει στο σημείο πριν από την καταγγελία, και δεν είχαν εντοπίσει τον οπλισμό, ο οποίος σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζεται ως “ορφανός”.

Εντύπωση προκάλεσε η επισήμανση του μάρτυρα αστυνομικού ότι τα όπλα ήταν δέκα  ημέρες στην ασφάλεια χωρίς επιτήρηση, ενώ δεν του ζητήθηκε ποτέ δείγμα dna, εάν και είχε έρθει σε επαφή με τα όπλα.

Η δίκη διεκόπη για τις 10 Μαΐου.