• Πολιτική

    Ξεκινά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: Εσωτερική αντιπαράθεση και ειλημμένες αποφάσεις

    • NewsRoom
    Γεννηματά


    Με ηχηρές απουσίες και έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση ξεκινά τελικά το απόγευμα (18:00) του Σαββάτου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έξι μήνες μετά τις εθνικές εκλογές.

    Ένα συνέδριο στο οποίο η Φώφη Γεννηματά θα επιχειρήσει να λήξει την εσωστρέφεια, χωρίς ωστόσο το αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο για αυτή, καθώς ήδη, πριν καν αρχίσει, τα πυρά εναντίον της πυκνώνουν.  Και αυτό ενώ στην πραγματικότητα οι αποφάσεις μοιάζουν ήδη ειλημμένες.

    Οι σύνεδροι θα κληθούν να αποφασίσουν να αντιστοιχήσουν θεσμικά το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ με εκείνο του Κινήματος Αλλαγής, κάτι που σημαίνει πως  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως θα συμβαίνει και με τα μέλη των αντίστοιχων οργάνων. Έτσι, το συνέδριο θα αποφασίσει την επιμήκυνση της θητείας της Φώφης Γεννηματά ως τον Νοέμβριο του 2021, όταν και θα γίνει το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ αυτή τη φορά από εκλεγμένους συνέδρους.

    Όπως είναι φυσικό, κάτι τέτοιο έχει προκαλέσει εσωστρέφεια στους κόλπους της παράταξης. Μάλιστα, ιδιαίτερα αιχμηρά είναι τα σχόλια των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά για τον Παύλο Γερολάνο, καθώς θεωρούν πως η φιλοδοξία του χρησιμοποιείται από τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ ως όχημα για να πληγεί το κίνημα.

    Ηπιότερα είναι τα σχόλια των συνεργατών της Γεννηματά για τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς του αναγνωρίζουν πως «θέλει να γίνει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όχι του ΠΑΣΟΚ». Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο ωστόσο θα λείπει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προτίμησε τη Βιέννη και την εκδήλωση με τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών.  Άγνωστο είναι μέχρι τώρα αν θα παραστεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος έχει προσκληθεί από την Φώφη Γεννηματά με την οποία συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη.

    Το πρόγραμμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα ξεκινήσει στις 17:00 στο ΣΕΦ με ομιλία της Φώφης Γεννηματά η οποία θα δώσει το περίγραμμα. Θα ακολουθήσει ομιλία του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος θα παρουσιάσει το νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης που θα παρουσιάσει τη διακήρυξη και ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης που θα αναλύσει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Ν. Ανδρουλάκης θα πάρει το λόγο την Κυριακή, όπως πιθανότατα και ο Παύλος Γερουλάνος ενώ το Συνέδριο θα λήξει την Κυριακή με το κλείσιμο της Φώφης Γεννηματά και την ψηφοφορία που αναμένεται κατά τις 18:00.

     



    ΣΧΟΛΙΑ