• Πολιτική

    Βρετανία: Έτοιμη να εγκρίνει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Συρίας η Τερέζα Μέι

    • NewsRoom
    Τερέζα Μέι

    Τερέσα Μέι


    Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως προκειμένου η Βρετανία να συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ως απάντηση για την φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, μετέδωσε το βρετανικό δίκτυο BBC.

    Η Μέι δεν θα ζητήσει προηγουμένως την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, σημειώνει το BBC, χωρίς να κατονομάσει τις πηγές του.

    Νωρίτερα σήμερα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός είπε πως όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι οι συριακές αρχές ευθύνονται για την επίθεση με χημικά εναντίον της πόλης Ντούμα στη Συρία και ότι τέτοιου είδους σοκαριστικές επιθέσεις δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες.

    Από την πλευρά του ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν επισήμανε σήμερα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πάντα να έχει λόγο για στρατιωτικές ενέργειες.

    Πάντως, με αυτό τον τρόπο αναμένεται πως θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ρήγμα στις σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ρωσία. Οι σχέσεις των δύο κρατών έχουν διαταραχθεί μετά την υπόθεση Σκριπάλ, με την Μόσχα και το Λονδίνο να έχουν προχωρήσει σε απελάσεις διπλωματών εκατέρωθεν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συρία: Έτσι θα απαντήσει ο Πούτιν στον Τραμπ – Τι εκτιμούν οι Ρώσοι αναλυτές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βαρύς χειμώνας» για το ρούβλι, σε «ελεύθερη πτώση» μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μέι-Τραμπ-Μακρόν: Η διεθνής κοινότητα πρέπει να απαντήσει στην επίθεση χημικών



    ΣΧΟΛΙΑ