Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βουλή: Η ώρα της αποκάλυψης για το Νίκο Παππά στην Επιτροπή Διαφάνειας- Δείτε live την ακρόασή

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Νίκος Παππάς θα βρεθεί στη Βουλή στις 10 το πρωί, ώστε να απαντήσει στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για διαπλοκή στο τηλεοπτικό τοπίο. Ο υπουργός Επικρατείας θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή, μετά από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με αφορμή την υπόθεση Καλογρίτσα. Η όλη διαδικασία θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής -με ένα μήνα διαφορά μεταξύ τους- στις οποίες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν ερωτήσεις μόνο η πρόεδρος της Επιτροπής και τρεις ακόμη βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αρχικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, είχε αρνηθεί το αίτημα της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως για την υπόθεση θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη και πως η Επιτροπή είναι αναρμόδια για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών.

Είχε κατηγορήσει μάλιστα, την αξιωματική αντιπολίτευση για έλλειψη ψυχραιμίας και απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. «Αν ισχύουν αυτά που διαρρέονται στον Τύπο, το ΣτΕ θα κάνει τη δουλειά του», ανέφερε εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα έδρανα της ΝΔ.

«Γίνονται σκάνδαλα και δεν θέλετε τον έλεγχο, αρνείστε τη διαφάνεια γιατί είναι ο Καλογρίτσας, αυτή είναι η αριστερή διαπλοκή», είχε απαντήσει από την πλευρά της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης.

”Η ίδια η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε εξουσία διαθέσεως, δεν σας ενδιαφέρει που ο υπερθεματιστής δεν έχει δεκάρα τσακιστή;», διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης που έθεσε θέμα και για τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, που έδωσε την εγγυητική στον κ. Καλογρίτσα.

Δείτε live την άκροαση του Ν. Παππά στην Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αρ. Παντελιάδης στο mononews: Μειώσαμε τις τιμές κατά 5% στα My Market

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόλεμος Βερολίνου – ΗΠΑ για το ελληνικό χρέος. Όλες οι δραματικές εξελίξεις

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036