Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βουλή: Με κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σε επίπεδο Προέδρων πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές

Εικόνα από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Με τη συμμετοχή του Μ. Χουρδάκη, ως εκπροσώπου των ανεξαρτήτων βουλευτών, συνεδρίασε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Το όργανο αυτό, η κύρια αποστολή του οποίου είναι ο προγραμματισμός των εργασιών της Βουλής, αποτελείται πλέον από 28 μέλη, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί ισοψηφία, μετρά ως «διπλή» η ψήφος του Προέδρου της Βουλής.

Την έντονη αντίδρασή της στο ενδεχόμενο να βρεθούν οι «Σπαρτιάτες» με δύο εκπροσωπήσεις, μία λόγω της εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας, και μία μέσω των ανεξαρτήτων στους οποίους πλειοψηφούν οι προερχόμενοι από το ίδιο κόμμα, εξέφρασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οκτώ (και όχι εννέα όπως ανέφεραν χθες κοινοβουλευτικές πηγές) εκ των 14 ανεξαρτήτων βουλευτών απέστειλαν προσωπικές επιστολές προς τον πρόεδρο της Βουλής με τις οποίες πρότειναν τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Μιχ. Χουρδάκη ως εκπρόσωπό τους στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Πρόκειται για τους Μάριο Σαλμά (προερχόμενο από τη ΝΔ), τους Γ. Μανούσο, Ιω. Δημητροκάλλη, Δ. Βαλτογιάννη και Κ. Φλώρο (προερχόμενους από την ΚΟ Σπαρτιάτες), την Αθηνά Λινού (προερχόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ) και τους Αρετή Παπαϊωάννου και Μ. Χουρδάκη (προερχόμενους από την Πλεύση Ελευθερίας).

Διαβάστε επίσης:

Γερουλάνος: Προσκλητήριο για συμμετοχή στις κάλπες της Κυριακής – «Συμμερίζομαι τη γλυκόπικρη γεύση στο στόμα»

Τσίπρας από Βελιγράδι: «Εάν η ΕΕ αποτύχει στα Βαλκάνια, οι συνέπειες θα είναι επικίνδυνες»

Στυλιανίδης: Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τις διεθνείς εμπορικές οδούς και να διασφαλίσουμε την ευημερία κ των κοινωνιών μας