ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν επίσης, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Αρβανιτίδης διαφοροποιήθηκε τονίζοντας ότι η χρονική συγκυρία φέρνει την τροποποίηση της σύμβασης, καλώντας τον υπουργό Περιβάλλοντος να διευκρινίσει αν συμπίπτει και με την αναζήτηση νέων επενδυτών.
Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, πριν ξεκινήσει η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Bουλής, είχε κάνει λόγο για «νομικές παραβιάσεις στην τροποποίηση της σύμβασης», ενώ κατηγόρησε τον κ. Σκρέκα για παράβαση καθήκοντος αν κυρωθεί η Συμφωνία.
Ο κ. Σκρέκας υπεραμύνθηκε της κύρωσης της Συμφωνίας, ενώ επιτέθηκε έντονα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «με ανειλικρίνεια και διασπορά ψευδών ειδήσεων δεν μπορεί να πάμε μπροστά».
«Η κύρωση της νέας Συμφωνίας εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με τρόπο πολύ καλύτερο από την υφιστάμενη κατάσταση. Προφανώς και δεν θέλετε τη συζήτηση αυτή για να μη δει ο ελληνικός λαός πώς η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη της χώρας. Εσείς έχετε την αντίληψη ότι το δημόσιο συμφέρον εξυπηρετείται όταν κλείνουν επενδύσεις και χάνονται θέσεις εργασίας. Προφανώς και έχουμε διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί αυτός ο τόπος», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Είναι προφανέστατο ότι έχουμε διαφορετικό τρόπο αντίληψης για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Με τη νέα κύρωση εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Με τη νέα τροποποίηση επιτυγχάνεται αύξηση των άμεσων και έμμεσων εσόδων του Δημοσίου, διπλασιάζονται οι άμεσες και έμμεσες νέες θέσεις εργασίας, αλλά και τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη τοπική κοινωνία, και προστατεύεται αποτελεσματικότερα το περιβάλλον με καλύτερους ελέγχους ως προς τη δραστηριότητα της εταιρείας», προσέθεσε ο κ. Σκρέκας.