• Πολιτική

    Βουλή: Οι ανεξάρτητοι βουλευτές απέκτησαν εκπρόσωπο στη Διάσκεψη των Προέδρων

    • NewsRoom

    Μιχάλης Χουρδάκης


    Εκπροσώπηση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απέκτησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

    Έπειτα από συνεννόηση εννέα εκ των δεκατεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μιχ. Χουρδάκης μετέχει, πλέον, στη Διάσκεψη των Προέδρων, που αποτελεί το διακομματικό συλλογικό όργανο του Κοινοβουλίου, το οποίο έχει ως αποστολή την καλύτερη οργάνωση των εργασιών της Βουλής μέσα από τη συνεργασία του προεδρείου και όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

    Σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η κίνηση των «εννέα» αποτελεί ένδειξη οργάνωσης των ανεξαρτήτων βουλευτών για τη συγκρότησή τους σε Κοινοβουλευτική Ομάδα (με τα σχετικά προνόμια που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής), εφόσον σε αυτήν ενταχθούν τουλάχιστον δέκα βουλευτές.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εφόσον οι «εννέα» συμφωνήσουν μεταξύ τους, μπορούν ακόμα και τώρα να ορίσουν εκπρόσωπό τους στις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, όπως, για παράδειγμα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις πυρκαγιές, που αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

    Στους «εννέα» φέρονται να μετέχουν -μεταξύ άλλων- ο Μάριος Σαλμάς (προερχόμενος από τη ΝΔ), η Αθηνά Λινού (από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο Μιχάλης Χουρδάκης και η Αρετή Παπαϊωάννου (από την Πλεύση Ελευθερίας), ο Γιώργος Μανούσος, ο Γιάννης Δημητροκάλλης, ο Διονύσης Βαλτογιάννης, και ο Κώστας Φλώρος (από την ΚΟ «Σπαρτιατών»).

    Η πλευρά του Χουρδάκη σημείωσε πως η ενέργεια τους έχει καθαρά «διαδικαστικό» χαρακτήρα αρνούμενη ότι υπάρχει σχέδιο σχηματισμού νέας ΚΟ.

    Διαβάστε επίσης:

    Πτώση ασανσέρ στο ΑΠΘ: Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η Εισαγγελία

    Καρκίνος μαστού: Ο ρόλος των Oργανωμένων Μονάδων Μαστού και του Ποιοτικού Ελέγχου των υπηρεσιών στη διαχείριση των ασθενών

    Θεοδωρικάκος συναντήσεις στο Παρίσι με θέμα: Η ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων και επενδύσεων στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ