Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βουλή: Αποφάσισε την άρση ασυλίας για 4 βουλευτές

Εικόνα από την αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Μάρκου Καφούρου, Χριστίνας Σταρακά, Χάρη Μαμουλάκη και Μπαράν Μπουρχάν, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Για τον Μάρκο Καφούρο (ΝΔ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που φέρεται να τελέστηκε το 2018 όταν ο κ. Καφούρος είχε την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Για την Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που φέρεται να τέλεσε το 2018 ως αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας.

Για τον Χάρη Μαμουλάκη (ΣΥΡΙΖΑ), η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο δια παραλείψεως και παραβίασης εργατικής νομοθεσίας, τo 2018.

Για τον Μπαράν Μπουρχάν (ανεξάρτητος) η αίτηση άρσης ασυλίας αφορά στην παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, τo 2019.

Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, η οποία αφορούσε στο πλημμέλημα της χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Εξετάζει την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τους “σερίφηδες” του Έβρου

Χρήστος Σταϊκούρας: Εξασφαλίστηκαν 518 εκατ. για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

Βρετανικό Μουσείο: Νέα κλοπή από καλλιτέχνη