Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βορειοανατολική Αττική: Αύριο η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις φωτιές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στη διυπουργική σύσκεψη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φτάνει στη διυπουργική σύσκεψη

Στην πυρόπληκτη Πεντέλη, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών, θα μεταβεί αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εκεί, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων, θα συζητηθούν τα ευρήματα των αυτοψιών και οι δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά που έπληξε τη βορειοανατολική Αττική.

Στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαξιωθεί όλη η δουλειά του κρατικού μηχανισμού παρά τις όποιες αστοχίες υπήρξαν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προσπάθεια στην οποία επιδόθηκε η αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες.

Επίσης θα εστιάσει στη σημασία της πρόληψης και θα υπογραμμίσει τη βούληση και μέριμνα για τάχιστη αποζημίωση των πληγέντων.

Θα συμμετέχουν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, επίσης ο υφυπουργός Κριτικής Αρωγής, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν από τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Θέλουμε να φτιάξουμε «ουδέτερη ζώνη» στο Κουρσκ

Ανάλυση Financial Times: Τι πέτυχε η ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

Κάμαλα Χάρις: Νέες εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας