ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε χθες ,ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του «Αction24».
Και, πρώτα για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη, επανέλαβε το ερώτημα, αν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε φέρει σε προγενέστερο χρόνο νόμο με τον οποίο θα καταργούσε εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ (2016) για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των πολιτικών προσώπων στο εξωτερικό, τότε θα βρίσκονταν κάποιοι να πουν ότι η ΝΔ επιχειρεί να καλύψει κάποιον.
«Ο κ. Κασσελάκης έχει κάποια ιδιαίτερη ασυλία, που πρέπει να του φερόμαστε διαφορετικά; Δικαιούται κάποιας επιείκειας;», διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας. Και συνέχισε εστιάζοντας στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,χωρίς να τον κατονομάσει:
«Εδώ υπάρχει Θεία Δίκη. Ενώ ήθελες να χτυπήσεις τον Μητσοτάκη και τη σύζυγό του, ξαφνικά βρίσκεται να χτυπιέται ο διάδοχός σου».
Ακολούθησε, εκ μέρους του κ. Βορίδη, σειρά ερωτημάτων για τον Στ. Κασσελάκη, όπως:
«Ποιες αλλοδαπές εταιρείες έχει; Να τις δηλώσει όμορφα και με διαφάνεια. Υπάρχει και άλλη εταιρεία, εκτός αυτής από την οποίαν έφυγε το Μάρτιο; Πώς συνέβη αυτή η εταιρεία να δώσει, με εταιρικά λεφτά, πενθήμερο δάνειο στην εκδοτική εταιρεία των εντύπων της Αριστεράς;».
Ενώ, σε επόμενο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Βορίδης επεσήμανε πως ακούει «τον Κασσελάκη να μιλά, ελαφρά τη καρδία, για 40 ακίνητα του Μητσοτάκη», όταν ο πρωθυπουργός έχει «μία ψιλή κυριότητα σε ένα ακίνητο, στο πατρικό του».
Και την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αισθάνεται την ανάγκη να δώσει απαντήσεις «στους ψηφοφόρους του, στους ανθρώπους που τον ακολουθούν γιατί είναι ΣΥΡΙΖΑ». Συμπερασματικώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μάς λέει πολλά και αντιφατικά πράγματα, ο νόμος υπάρχει, η νομική υποχρέωση και η δέσμευση υπάρχουν».
Στο ερώτημα, τέλος, αν η παρούσα κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον επίμαχο νόμο για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Θέλει μια σκέψη για να μην είναι κάτι πρόχειρο. Ο πρωθυπουργός αισθάνεται ότι είναι ένας πάρα πολύ αυστηρός νόμος». Όμως, διευκρίνισε στην τελευταία φράση του, «όχι για χάρη του Κασσελάκη. Να συμμορφωθεί πρώτα και μετά θα δούμε τις αλλαγές».
Σε άλλο θέμα, αυτό της δίκης σε σχέση με το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε τη γενική υποχρέωση των πολιτικών να απέχουν από το σχολιασμό οιασδήποτε ποινικής υπόθεσης, η οποία είναι σε εξέλιξη. Κάτι που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ζητήσει, ακριβώς για να μην επηρεάζεται το δικαστήριο.
Επανέλαβε, όμως, ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος θα κάνει χρήση του επιεικέστερου ποινικού κώδικα, αυτού, δηλαδή, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε.
Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει την τοποθέτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ότι η κυβέρνηση αποπειράται να αθωώσει τον Ηλία Μίχο, ο Μάκης Βορίδης απάντησε:
«Άθλια τοποθέτηση». Και συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή σχέση» με την υπόθεση. Και, επιστρέφοντας στους ισχυρισμούς του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, παρατήρησε ότι το να συνδέεται μία εγκληματική συμπεριφορά με την κομματική επιλογή ή την πολιτικο-ιδεολογική ταυτότητα, καταδεικνύει τη «φρικτή ένδεια επιχειρημάτων» του Κ. Βελόπουλου.
Για την τραγωδία των Τεμπών, τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της Ευρωπαίας εισαγγελέως, ο υπουργός Επικρατείας αντέτεινε ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη, ως εκ τούτου, «ποιος καλύπτει ποιον;, ποιος καλύπτει τι; Η ελληνική δικαιοσύνη; Η Βουλή; Ποιος;». Και, κατέληξε λέγοντας ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη των τοποθετήσεών του».
Διαβάστε επίσης:
Τριαντόπουλος από Έβρο: Η δημοσιονομική επίπτωση του σχεδίου αποκατάστασης ξεπερνά τα €100 εκατ.
Χαρδαλιάς: Οριστικό τέλος στο πρόβλημα υδροδότησης της Κινέτας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση