«Φαίνεται ότι το μετεκλογικό κακό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλήφθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της GPO. Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά συνδέονται με μία βαθιά στρατηγική κρίση. Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπέμπει ένα καθαρο πολιτικό στίγμα. Δεν υπάρχει σαφής εικόνα του τι εκπροσωπεί», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σχετικά με τη δημοσκόπηση της GPO και της πτωτικής πορείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Κασσελάκης λέει ότι θέλει να εκπροσωπεί την Αριστερά, αλλά αυτό δεν καταγράφεται στη συνείδηση του κόσμου», σημείωσε. «Επομένως αυτό συντείνει στη σύγχυση, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε περιδίνηση», συμπλήρωσε.

1

«Η περίπτωση του νέου αρχηγού και της προσωπικότητάς που έχει είναι αποτέλεσμα των αιτίων της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σύμπτωμα της κρίσης, δε δημιούργησε την κρίση αλλά δημιουργήθηκε από την κρίση είναι μέρος όλης αυτής της κατάστασης», δήλωσε.

 «Ο μεγάλος και ισχυρός πόλος είναι η Νέα Δημοκρατία, αυτό μας οδηγεί σε μια κατάσταση αλαζονείας, καθώς μπορεί να αισθανθούμε ότι είμαστε μόνοι μας.

Αλλά υπάρχουν δύο παράγοντες που δε μας επιτρέπουν να φερόμαστε έτσι:

Ο πρώτος είναι ότι διανύουμε την δεύτερη 4ετία και αυτό κάνει τους πολίτες να είναι πολύ αυστηροί απέναντί μας, μας ελέγχει πιο απαιτητικά ο πολίτης

Ο δεύτερος παράγοντας είναι ότι στην πρώτη 4ετία είχαμε το επιχείρημα ότι υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν το έχουμε αυτό. Πλέον παίρνουμε όλη την ευθύνη.

Επομένως το να μην έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο αλαζονείας», είπε.

Σχετικά με τους Σπαρτιάτες, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε:

«Από την πλευρά της ποινικής διαδικασίας ζητείται η άδεια από το κοινοβούλιο προκειμένου να ερευνηθεί κατά πόσο οι βουλευτές των Σπαρτιατών τέλεσαν το αδίκημα της εξαπάτησης των ψηφοφόρων, το οποίο προσδιορίζεται στην προς εξέταση κατηγορία ότι είναι το γεγονός ότι δεν καθοδηγούνται, ότι είναι ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση, ενώ στην πραγματικότητα προκύπτει από τις δηλώσεις και συμπεριφορές των ιδίων ότι ήταν κόμμα καθοδηγούμενο».

«Θα κρίνει η βουλή αν δοθεί η άδεια και στη συνέχεια θα κληθούν να καταθέσουν για να αποφασιστεί αν ακολουθηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως κατά Κασσελάκη για διοικητές νοσοκομείων: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να κρατά την Ελλάδα πίσω

Τσακλόγλου: Τέλος το πέναλτι 30% για 32.000 συνταξιούχους

Υπουργείο Υποδομών: Σταματά η ομηρία των προσφυγών για οδικά έργα 500 εκατ. ευρώ