Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Βορεία Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ

Κιμ Γιονγκ Ουν

Κιμ Γιονγκ Ουν

Σε συναγερμό βρίσκεται πάλι η περιοχή του βόρειου Ειρηνικού μετά την νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε την Τρίτη η Βόρεια Κορέα.

Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου εντοπίστηκε από το στρατό της Νότιας Κορέας και γνωστοποιήθηκε από ανώτατο στέλεχος. Όπως δήλωσε, ο πύραυλος κινήθηκε ανατολικά, δηλαδή προς την Ιαπωνία, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις.

Ο βαλλιστικός πύραυλος πραγματοποίησε πτήση 50 λεπτών και κατέπεσε στη ζώνη του αποκλειστικού οικονομικού ενδιαφέροντος της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε, ο πύραυλος περιελάμβανε τρία βλήματα.

Πρόκειται για την 7η πυραυλική δοκιμή από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Η τελευταία δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου που είχε πραγματοποιήσει η Πιονγκγιάνγκ ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου, όταν ο πύραυλος είχε περάσει πάνω από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα το νησί Χοκάιντο.

Όπως έγινε γνωστό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την περιοχή Πιονγκσόνγκ, στην ανατολική επαρχία Πιονγκάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο βορειοκορεάτης στρατιώτης, που πυροβολήθηκε στα σύνορα, προσβλήθηκε από παρασιτική λοίμωξη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Β. Κορέα: Ο Τραμπ «ικετεύει» για πόλεμο