Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

«Βόμβα» Σουλτς: Αποχωρεί από το Ευρωκοινοβούλιο – Πιθανός αντίπαλος της Μέρκελ το 2017

Μάρτιν Σουλτς Μέρκελ εκλογές

Μάρτιν Σουλτς

Την απόφασή του να επιστρέψει στη γερμανική πολιτική σκηνή, εν όψει των εκλογών του 2017, ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς, γνωστοποιώντας ότι δεν επιθυμεί να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Σοσιαλδημοκράτης Σουλτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το αν θα επιδιώξει να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας ή αν θα είναι υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του SPD στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στις εκλογές. Η απόφαση περί αυτού κυκλοφόρησε το απόγευμα της Τετάρτης στους κύκλους του κόμματος.

Το SPD πάντως δεν δείχνει να βιάζεται να ανακοινώσει ποιος θα κοντραριστεί με τη Μέρκελ για την καγκελαρία. Στο Βερολίνο ψιθυρίζεται ότι φαβορί για το χρίσμα είναι ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ωστόσο και το όνομα του Σουλτς ακούγεται έντονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλησιάζει Black Friday: Δείτε που μπορείτε να ψωνίσετε με εκπτώσεις μέχρι και 75% (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Black Friday: Public, McArthurGlen, GAP και Media Markt με εκπτώσεις μέχρι και 80% – Δείτε αναλυτικά τις προσφορές