Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου στη Βούλα που ο υπουργός πούλησε με κέρδος 629 χιλ. ευρώ και η… Cave

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας

Άμεσα απάντησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στα ερωτήματα που έθεσε το mononews για τις διαδρομές μιας από τις δύο επιταγές με τις οποίες απέκτησε το ρετιρέ του 1,1 εκατ. ευρώ στην περιοχή των Ανακτόρων.

Ο κ. Κικίλιας στην επιστολή του στο mononews εξηγήσει αναλυτικά ότι πούλησε ένα οικόπεδο επί της οδού Ηροδότου 84, εντός σχεδίου στο Πανόραμα της Βούλας αντί 900.000 ευρώ στην εταιρεία Cave Degli ΜΙΚΕ.

Για την πώληση αυτή συντάχθηκε συμβολαιογραφικό προσύμφωνο και μετά οριστικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2024 (την 1.3 και την 28.3.24 αντίστοιχα).

Η αγοράστρια του οικοπέδου εταιρεία Cave Degli, παρέδωσε στον υπουργό δύο επιταγές στο πλαίσιο σύνταξης προσυμφώνου πώλησης του οικοπέδου.

Μεταξύ αυτών ήταν και η υπ’αρ. 07486693-1 τραπεζική επιταγή (με οπισθογράφηση) ποσού 500.000€, προς εξόφληση μέρους του συνολικού τιμήματος πώλησης του οικοπέδου στο Πανόραμα.

Την επιταγή αυτή που έλαβε ο κ. Κικίλιας από το προσύμφωνο πώλησης του οικοπέδου του, και παρέδωσε (με οπισθογράφηση) στον πωλητή του διαμερίσματος της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι όλα έχουν γίνει με απόλυτη διαφάνεια και τα στοιχεία που καταθέτει δείχνουν ότι είχε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει το ρετιρέ της οδού Βασιλίσσης Σοφίας 14, κρίνοντας ότι πρόκειται για μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή.

Και φαίνεται, όπως αποκαλύπτει σήμερα το mononews, ότι ο Βασίλης Κικίλιας είναι εξαίρετος γνώστης της κτηματαγοράς και μπορεί να διακρίνει τις ευκαιρίες, να επενδύει σε αυτές και να κερδίζει πολλά χρήματα από τις αγοραπωλησίες που κάνει.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το συμβόλαιο αγοράς του οικοπέδου στο Πανόραμα Βούλας, που έκανε ο Βασίλης Κικίλιας πριν από 8 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στις 27 Μαρτίου 2015 συντάχθηκε στη Γλυφάδα συμβόλαιο για την αγοραπωλησία του οικοπέδου στη Βούλα.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο το τίμημα για το οικόπεδο επί της οδού Ηροδότου στο Πανόραμα, εκτάσεως 400,99 τετραγωνικών μέτρων, ήταν 271.229,64 ευρώ.

Πωλήτρια ήταν η κ. Φ.Δ. κάτοικος Γλυφάδας η οποία διέθετε όμορα οικόπεδα.

To συμβόλαιο πώλησης του οικοπέδου

Όπως αναφέρεται, ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε 95.000 ευρώ ως προκαταβολή και στις συνέχεια εξόφλησε τα υπόλοιπα 176.230 ευρώ με επιταγές των 100.000 ευρώ από την Πειραιώς και 76.230 ευρώ από την HSBC στο Κολωνάκι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντικειμενική και η δηλωθείσα αξία συμπίπτουν, ήτοι 271.229 ευρώ.

Η εγγραφή του συμβολαίου έγινε στις 8 Απριλίου του 2015.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτουμε, ο κ. Κικίλιας απέκτησε αντί 271 χιλ. ευρώ το οικόπεδο και το πούλησε 8 χρόνια μετά αντί 900.000 ευρώ.

Είχε όφελος δηλαδή 629 χιλιάδες ευρώ. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δήλωνε ανελλιπώς το οικόπεδο στο πόθεν έσχες του και στις δηλώσεις ΕΝΦΙΑ που έκανε από το 2016.

Από το τίμημα πάντως αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της επενδυτικής επιτυχίας του υπουργού. Διότι, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, στην ίδια περιοχή και στην ίδια οδό τα οικόπεδα δεν πωλούνται πάνω από 2.000 ευρώ το μέτρο, τα περισσότερα δε γύρω στα 1.600-1.800 ευρώ/τ.μ. αλλά ο κ. Κικίλιας κατάφερε και το πούλησε 2.250 ευρώ το τ.μ.

Για παράδειγμα, βρίσκουμε αγγελίες για την οδό Ηροδότου:

Οικόπεδο 351 τ.μ. εντός σχεδίου με Σ.Δ. 0,6 πωλείται 425 χιλ., δηλαδή 1,210 ευρώ/τ.μ.

Οικόπεδο 370 τ.μ. πωλείται 690.000 ευρώ, δηλαδή 1.864 ευρώ/τ.μ. Υπάρχει βεβαίως και οικόπεδο 433 τ.μ. που διατίθεται προς 1,2 εκατ. ή 2.771 ευρώ/τ.μ.

Ποια είναι η Cave Degli ΜΙΚΕ

Όπως αποκάλυψε το mononews στο ρεπορτάζ της 10ης Οκτωβρίου, η εταιρεία Cave Degli ΜΙΚΕ συστάθηκε τον Αύγουστο του 2022, με σκοπό ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, έχει έδρα τη Διώνη στο Πικέρμι και το αρχικό κεφάλαιό της ήταν 4,5 εκατ. ευρώ. Φαίνεται δε να συνδέεται άμεσα με τον όμιλο Apollo Capital Group, αφού ακόμη και η ιστοσελίδα της είναι: https://www.apollocapitalgroup.gr/

Εκεί βρίσκουμε όλα τα projects που έχει σχεδιάσει ο όμιλος, μεταξύ των οποίων επενδύσεις στους Πεταλιούς, στην Υδρα, στη Μήλο, στον Παρνασσό, αλλά και έργα στο χώρο της ενέργειας.

Όπως αναφέρεται επίσης: «Το χαρτοφυλάκιο της Apollo Capital Group περιλαμβάνει πάνω από 60.000.000 τ.μ.  γης σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Αττική, Αργολίδα, Τροιζηνία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Εύβοια, Μύκονο, Πάρο, Ίο, Μήλο, Σαντορίνη, Σκύρος, Κρήτη, Ρόδο, Κώ, Παρνασσό, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Χαλκιδική κτλ).

Βεβαίως, στην ιστοσελίδα του ομίλου η τελευταία ανακοίνωση έρχεται από το μακρινό 2014 και αφορά στην κατασκευή έξι πολυτελών βιλών στο Hydra Mare.

Όταν συστάθηκε η εταιρεία Cave, αγοράστρια του οικοπέδου του Βασίλη Κικίλια, αντί 900.000 ευρώ, μοναδικό εταίρος ήταν η Apollo Capital η οποία και κατέβαλε το αρχικό κεφάλαιο με εκπρόσωπο τον Ιάκωβο Ιωάννου.

Διαχειριστής ήταν ο Σπύρος Ροσόλιμος, συνταξιούχος. Όπως φαίνεται με το πέρασμα των ετών και τις οικονομικές καταστάσεις, δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα της εταιρείας και το αρχικό κεφάλαιο παραμένει αναλλοίωτο.

Όμως, στην εταιρεία πλέον έχει μπει ως μοναδικός εταίρος η εταιρεία Νέα Ζωή Αττική Ανάπτυξη Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. και παραμένει διαχειριστής ο κ. Σπύρος Ροσόλιμος.

Όπως γράψαμε ιδρύτρια της συγκεκριμένης εταιρείας εμφανίζεται  η κυρία Θεοδώρα Ντανιέλα Ντε Μοράις Μοσχούρη, άλλοτε μοντέλο που είχε εκπροσωπήσει την Ελλαδα ως Μις Τουρισμός, αλλά αποβλήθηκε για… ανάρμοστη συμπεριφορά.

Και πάλι φαίνεται ξεκάθαρα ότι πίσω από την συγκεκριμένη εταιρεία βρίσκεται το Apollo Capital Group.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλης Κικίλιας: Πούλησα περιουσιακά στοιχεία για να αγοράσω το διαμέρισμα στη Βασιλίσσης Σοφίας – Αποκλειστικά στο mononews το συμβόλαιο αγοράς
Ποιος είναι ο υπουργός Β… που αγόρασε σπίτι 1,1 εκατ. στα Ανάκτορα – Οργή Μητσοτάκη (όλο το συμβόλαιο αγοραπωλησίας)
Μαρινάκης για Κικίλια: Μας καλύπτει η ανακοίνωσή του για την αγορά σπιτιού – Για αυτό υπάρχει το Πόθεν Έσχες