Την Κυριακή, 1 Ιουλίου, θα συνεδριάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιπρόσωποι του Ποταμιού από όλη την Ελλάδα για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν ή αν θα αποχωρήσουν από το Κίνημα Αλλαγής.
«Τα προβλήματα είναι πολλά. Αλλά σε 12 ημέρες πολλά μπορούν να γίνουν. Αυτήν τη στιγμή όλα τα σενάρια παίζουν, αλλά δεν θα διακινδύνευα πρόβλεψη», σχολιάζει γνωστό στέλεχος του Ποταμιού σχετικά με τη συμμετοχή του κόμματος στο Κίνημα Αλλαγής και αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι επίκειται αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη.
Τις ημέρες που απομένουν μέχρι την 1η Ιουλίου και τη σύσκεψη των αντιπροσώπων από όλη την Ελλάδα, θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο και η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού. Σήμερα, οι περισσότεροι βουλευτές τάσσονται υπέρ της αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, είτε τοποθετούνται φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Σπ. Δανέλλης, είτε όχι όπως ο Γ. Αμυράς και ο Γρ. Ψαριανός.
Μετά το τελευταίο τηλεφώνημα ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπου επικράτησε ένταση, ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν αναμένεται να κάνει κάποια κίνηση προς την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν κάποιες παρασκηνιακές επαφές μεταξύ ΚΙΝΑΛ και Ποταμιού, καθώς και για τις δύο πλευρές το διαζύγιο δεν αποτελεί εύκολη και επιθυμητή εξέλιξη.
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης κατηγορεί την κ. Γεννηματά ότι θέλει να υποβαθμίσει το Πολιτικό Συμβούλιο των έξι (Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιώργος Παπανδρέου και Θανάσης Θεοχαρόπουλος) σε συμβουλευτικό όργανο από κέντρο λήψης αποφάσεων, ενώ το Ποτάμι είναι επίσης αντίθετο και στην πρόταση να λαμβάνονται οι αποφάσεις μετά από ψηφοφορία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι περισσότεροι από τους βουλευτές του Ποταμιού.
Ωστόσο, στη Χαριλάου Τρικούπη λένε ότι δεν επιθυμούν την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.