Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν, με αφορμή την «αύξηση των μεταναστευτικών ροών»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλά στο ευρωκοινοβούλιο

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ευρωβουλετής ΝΔ, ΕΛΚ

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον αρμόδιο επίτροπο Μετανάστευσης, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης με αφορμή «την πρόσφατη αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στις χώρες υποδοχής της ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ελλάδα».

Στην ερώτησή του ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζει ότι «η έντονη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τον Λίβανο, αλλά και το ενδεχόμενο ενός εκτεταμένου πολέμου στην περιοχή, έχει οδηγήσει στην αύξηση των προσφυγικών ροών, με αποτέλεσμα οι χώρες υποδοχής να πρέπει να λάβουν άμεσα απαντήσεις από την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή, όσον αφορά στις ευρωπαϊκές πολιτικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μεϊμαράκης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το «πώς προτίθεται η ΕΕ να στηρίξει χώρες, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, σε επικείμενη μαζική προσφυγική ροή λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή», για το εάν «θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση όσον αφορά στην Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό» και εάν «η ΕΕ διαθέτει μηχανισμό αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μαζικών κυμάτων τραυματιών».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Προσοχή! Γίνονται τηλεφωνικές απάτες στο όνομα του Δήμου

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Αναβαθμίζεται σε Manager Director της Heineken ο Αλέκος Δανιηλίδης

Η απόλυτη φρίκη για 37χρονο που έφαγε μαγικά μανιτάρια – Αυτοτραυματίστηκε, ακόμα έχει παραισθήσεις