• Πολιτική

    Ρόσγουαλ: Η Σουηδία επιθυμεί να ενισχύσει τη συνεργασία της με την Ελλάδα – Σε ποιους τομείς υπάρχει κοινό έδαφος

    • NewsRoom
    Η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Τζέσικα Ρόσγουαλ

    Η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Τζέσικα Ρόσγουαλ (Πηγή: X)


    Τη βούληση της Σουηδίας για την ενίσχυση των σχέσεων της με την Ελλάδα, εξέφρασε σε συνέντευξή της η Σουηδή υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Τζέσικα Ρόσγουαλ, με αφορμή την πρώτη της επίσκεψη στην Αθήνα.

    Ειδικότερα, η υπουργός επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Σουηδίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσδιόρισε ως τομείς στους οποίους μπορεί να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η διμερής συνεργασία το εμπόριο, ο πολιτισμός, η άμυνα.

    Μάλιστα, δίνοντας έμφαση στον τομέα της άμυνας, είπε πως μπορεί η συνεργασία των δύο χωρών να ενισχυθεί στην αμυντική βιομηχανία και στις ένοπλες δυνάμεις.

    Επίσης, μίλησε για την ανάγκη κοινής συνεργασίας στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του νέου Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

    Μεταξύ άλλων, ανέδειξε τον “ενεργό και εποικοδομητικό ρόλο” της Ελλάδας και της Σουηδίας εντός της ΕΕ και στη στήριξη της Ουκρανίας και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μέση Ανατολή.

    Σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, ιεράρχησε ως πιο σημαντική προτεραιότητα για την ΕΕ τη συνέχιση της διατήρησης της πλήρους υποστήριξης προς την Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο.

    “Όσον αφορά το Ισραήλ/Παλαιστίνη, η άμεση, αποφασιστική και ενιαία αντίδρασή μας από την ΕΕ – μαζί με τις ΗΠΑ και άλλους – παρέχει μια ισχυρή δύναμη για την αποκλιμάκωση της κατάστασης. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να παραμείνει έτσι.

    Πρέπει να ζητήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, για να σώσουμε ζωές, να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων, να αυξήσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια και να αποκλιμακώσουμε περαιτέρω την περιοχή” σημείωσε.

    Τέλος, αναφορικά με τις προκλήσεις της ΕΕ, προέταξε την ανάγκη να γίνει ασφαλέστερη, πιο πράσινη και πιο ελεύθερη.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πολιτική δεν είναι telemarketing – Η κάλπη θα δώσει τις απαντήσεις

    Τσακλόγλου: Αμετάβλητα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2027

    Σκέρτσος: Χρειαζόμαστε περισσότερες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που απαιτούν πολιτική σταθερότητα



    ΣΧΟΛΙΑ