ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το φετινό 46ο συνέδριο του World Economic Forum, η όπως είναι ευρύτερα γνωστό ως συνέδριο του Νταβός, πρόκειται να λάβει χώρα στην ομώνυμη πόλη της Ελβετίας από 20 έως 23 Ιανουαρίου 2016. Το “ελληνικό Νταβός” θα γίνει ένα μήνα αργότερα, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, στους Δελφούς.
Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του 1st Delphi Economic Forum είναι ο Συμεών Τσομώκος ενώ μέλη, μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Γιάννης Τρίκαρδος και ο δικηγόρος Παναγιώτης Μπερνίτσας.
Σ.Τσομώκος: Έφερε τo συνέδριο του Economist στην Ελλάδα
Την ευθύνη για την οργάνωσή του τριήμερου συνεδρίου έχει αναλάβει η εταιρεία SGT του κ. Συμεών Τσομώκου. Άνθρωπος με σημαντικές επαφές σε Ελλάδα και εξωτερικό ο κ. Τσομώκος στο παρελθόν διετέλεσε γενικός διευθυντής του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους λομπίστες στην Ελλάδα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό και την εκτέλεση συνεδρίων και εκδηλώσεων διοργανώνοντας σημαντικά διεθνή συνέδρια από κοινού με μια σειρά οργανισμών παγκοσμίου κύρους όπως Economist, NY Times.
Η EldoradoGold και η LockheedMartin είναι απ’ τους πελάτες της διοργανώτριας εταιρείας.
Ο Συμεών Γ. Τσομώκος σπούδασε Νομικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ίδρυσε την εταιρία SGT, στην Αθήνα, το 1997, και τη θυγατρική της TGI, στο Βελιγράδι, το 2001.
Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα (1973-1980) και Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΕΑΕ) (1980-1997). Υπήρξε επίσης Γενικός Γραμματέας και Ταμίας στο Συμβούλιο των Αμερικανικών Εμπορικών Επιμελητηρίων με βάση την Ευρώπη (1990-1993) και Γενικός Γραμματέας του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας (1993-1998).
Είναι ιδρυτής του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – ΗΠΑ, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ουγγαρίας, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας –Αιγύπτου, ενώ το 2006 ίδρυσε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Σερβίας, στο οποίο είναι Πρόεδρος.
Γιάννης Τρίκαρδος: Επιχειρηματίας με ευαισθησίες
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Τρίκαρδος λέγεται ότι είναι πολύ ευχάριστος τύπος στις παρέες του. Το έργο του δεν περιορίζεται μόνο σε επιχειρηματικό επίπεδο μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του ΤRIKARDOS S.A. αλλά επιδεικνύει πλούσια δράση και σε φιλανθρωπικό επίπεδο.
Είναι επίτιμος πρόεδρος του ανθρωπιστικού οργανισμού Life Line Hellas , που έχει ιδρυθεί από το πριγκιπικό ζεύγος της Σερβίας Αλέξανδρου Καραγεώργεβιτς και Αικατερίνης με σκοπό τη φροντίδα των άπορων και ορφανών παιδιών της Σερβίας.
Ο γνωστός επιχειρηματίας τιμήθηκε, πριν από ένα χρόνο, από τον Ιταλό πρέσβη Claudio Glaentzer με το μετάλλιο και τον τίτλο του Commendatore για την 45ετή προσφορά του στις ελληνοιταλικες σχέσεις και για το κοινωφελές έργο του. Μάλιστα, στην βραδιά που διοργανώθηκε στην ιταλική πρεσβεία, στο νεοκλασικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας , έδωσαν το παρόν γνωστοί Αθηναίοι, συγγενείς και φίλοι.
Πρώτοι και καλύτεροι οι γιοι του τιμώμενου, Παναγής, Αποστόλης και Βασίλης Τρίκαρδος. Εκεί ήταν επίσης η σύζυγος του τελευταίου, Μαριάτζελα Παράβαλου, ο πατέρας της Μαρίνος Παράβαλος, η μητέρα της, η διεθνούς φήμης γλύπτρια Vassiliki, ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος με τη Μαρία Ξανθάκου, η Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Αντώνης και η Άρτεμις Βαρθολομαίου, η αλλά και η Άλκηστις Πρίνου, σύζυγος του Ζήση Μπουκουβάλα, προέδρου της Life Line Hellas.
Π.Μπερνίτσας: Ο δικηγόρος της Γιάννας
Το όνομα του δικηγόρου Παναγιώτη Μπερνίτσα φιγουράρει στους διεθνής δικηγορικούς οδηγούς. Θεωρείται “ειδικός” σε θέματα ευρωπαϊκής νομοθεσίας και ανταγωνισμού. Εχει λειτουργήσει στο παρελθόν σύμβουλος του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων του ελληνικού Δημοσίου με την Ε.Ε. για θέματα ανταγωνισμού στις συγκοινωνίες.
Το 2013, προσελήφθη από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ως νομικός σύμβουλος αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της συντήρησης τεχνικής βάσης του ΟΣΕ (Rosco), σε ζητήματα που αφορούν το ελληνικό δίκαιο. Ο Το ίδιο έτος, το γραφείο Μπερνίτσα, μαζί με πολλούς παράγοντες του ελληνικού τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κατεστημένου, ήταν παρόν στις επαφές που είχε ο Σαμαράς στο Κατάρ για την ανάπτυξη συνεργασιών και υλοποίηση επενδύσεων.
Κατά το παρελθόν, ο Π. Μπερνίτσας έχει προσφέρει υπηρεσίες στη θυγατρική της Γενικής Τράπεζας ‘Γενική Finance A.E.’ σχετικά με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης της Σύμβασης της Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Γενική Finance Α.Ε. είχε τότε το ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαπραγμάτευση της σύμβασης C4I με την SAIC.
Ο Π. Μπερνίτσας έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ζεύγος Γιάννας και Θόδωρου Αγγελόπουλου την εποχή της «λύσης και εκκαθάρισης» της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και των περίπου 460 εργαζομένων του.
Τον Οκτώβριο του 2014, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος βράβευσε τους νομικούς Μαρίνο και Παναγιώτη Μπερνίτσα για την συμβολή τους «στην προστασία εμπραγμάτων δικαιωμάτων της Εκκλησίας, επί ακινήτων τα οποία αμφισβητούνται». Οι δύο νομικοί βραβεύτηκαν
με τον χρυσό σταυρό του Αποστόλου Παύλου, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Kilada Hills: Τι λένε στο mononews οι Βρετανοί της DCI για τη μεγάλη επένδυση στο Πόρτο Χέλι
- Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Προσέφερε ανήμερα των Χριστουγέννων γεύματα σε ηλικιωμένους
- Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφ. Πάρνηθος λόγω χιονόπτωσης
- Μεσανατολικό: Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την καθυστέρηση σε μια συμφωνία εκεχειρίας