Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Τσίπρας: Τέρατα είναι όσοι μας παρακολουθούν και αμαυρώνουν τους θεσμούς

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στον πρωθυπουργό, μέσα από μια ακόμα ομιλία διανθισμένη με πολλά συνθήματα, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο  φεστιβάλ Νεολαίας του κόμματος, απαντώντας εν μέρη στα όσα ανέφερε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Κάνοντας λόγο για «καθεστώς Μητσοτάκη» που θα πέσει από τη νεολαία, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, προειδοποιώντας πως εχθρός είναι η αποχή.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον χαρακτηρισμό «πολιτική τερατογένεσης» με τον οποίο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μια πιθανή συγκυβέρνηση των Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη-Κουτσούμπα λόγω της απλής αναλογικής, την ώρα που η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τέρατα είναι όσοι μας παρακολουθούν και αμαυρώνουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία στον τόπο μας.

Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, αλλά υποστήριξε πως ο μεγαλύτερος παράγοντας αστάθειας είναι ο πρωθυπουργός που «υπονομεύει τη θεσμική και δημοκρατική ομαλότητα». Για να έρθει η πολιτική αλλαγή, όπως είπε θα πρέπει να συνταχθούν μαζί όλοι οι «δημοκρατικοί» πολίτες και δυνάμεις «σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής».

Ο κ. Τσίπρα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εξυπηρετεί τους λίγους και φέρνει σε απόγνωση του πολλούς, ενώ απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία και έχει ως στόχο τον έλεγχο της ενημέρωσης και τη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου.

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πρωθυπουργό των υποκλοπών και του παρακράτους», υποστηρίζοντας πως παγίδευσε ο ίδιος το τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, «Ακούστε λοιπόν καλά και τη φωνή που σήμερα βγαίνει από εμάς εδώ αλλά και από χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα : Τελειώσατε !», ανέφερε.  «Ως εδώ! Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Με έναν αγώνα διαρκή και ανένδοτο μέχρι τέλους».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε ως πανικόβλητο τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, που προσπάθησε να πείσει για την προσωπική πολιτική του επιβίωση, με την τύχη της χώρας. «Και έφτασε στο σημείο να ανακηρύξει τον εαυτό του σε κυβερνήτη. Είχε να ακουστεί αυτό από τα τέλη της δεκαετίας του 30. Από τα χείλη του δικτάτορα Μεταξά», ανέφερε.

Κατηγόρησε τη ΝΔ πως οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε όρθια τη χώρα και την κοινωνία και  απελευθέρωσε την οικονομία από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

«Για συμφέροντα που λεηλατούν τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, θα είμαστε μια μεγάλη συμφορά. Για τους νταβατζήδες θα είμαστε μεγάλη συμφορά», υποστήριξε.

Τόνισε πως το δίλημμα των εκλογών θα είναι «Εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος. Κυβέρνηση και… κυβερνήτης στην υπηρεσία των συμφερόντων ή δημοκρατική κυβέρνηση και δημοκρατικός πρωθυπουργός στην υπηρεσία του λαού και του δημόσιου συμφέροντος».

Για το ζήτημα της εθνικής στέγης, υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης 1,3 εκατ. ευρώ και τώρα θα αξιοποιήσει 1,5 δισ. ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων.

Ο κ. Τσίπρα υποσχέθηκε,  πως θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, πως θα καταργήσει τον πτωχευτικό νόμο με τον οποίο κάποιος μπορεί να διαγράψει το σύνολο των χρεών του, πως θα δημιουργήσει «τράπεζα στέγης» για να σχεδιάζει το κράτος στεγαστική πολιτική, πως θα επιδοτήσει 400.000 νέους έως 40 ετών με επιδότηση ενοικίου από 140 ευρώ (το άτομο) έως 350 ευρώ το μήνα (ζευγάρι με 2 παιδιά)

Υποσχέθηκε επίσης πως θα φέρει μέτρα κατά όσων διαθέτουν μεγάλο αριθμό ακινήτων σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω του Airbnb, πως θα ακυρώσει τον νόμο Χατζηδάκη, πως θα αποκαταστήσει το 8ωρο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, πως θα ενισχύσει την Επιθεώρηση Εργασίας και πως θα αναδιατάξει τη δημόσια παιδεία.