Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τσίπρας: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τους υπουργούς μας για ανεντιμότητα

Νέα επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα, κατηγορώντας τη ΝΔ ως «κόμμα αλαζονείας» επειδή, όπως υποστήριξε ο πρόεδρός της ζητά «αυτοδυναμία ή εκ νέου εκλογές» και απειλεί πως θα οδηγήσει τη χώρα «σε μία παρατεταμένη θερινή εκλογική περίοδο».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξανά το… «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για παροχές και τακτοποιήσεις ημετέρων, δηλώνοντας πως κανείς δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για ανεντιμότητα, ούτε πως «οι υπουργοί της έβαλαν το χέρι στο μέλι».

«Όποιοι νομίζουν ότι αγώνας έχει κριθεί, κάνουν μεγάλο λάθος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.  «Στις εθνικές εκλογές αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε όλοι μαζί τη πορεία προς τα εμπρός ή θα γυρίσουμε πίσω. Στην εποχή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε όπου ο καθένας μόνος του θα παλεύει να επιβιώσει και όποιος αντέξει. Στις εθνικές εκλογές λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας και η απόφαση θα είναι βαριά και κρίσιμη».

«Δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου ο λαός και θυμάται τι έζησε από τη μια στιγμή στην άλλη», είπε ο Αλ. Τσίπρας. «Τώρα που η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια, είναι μια χώρα που χρειάζεται ενότητα και προοπτική για την επόμενη μέρα και ασφάλεια, που δεν μπορούν να τη δώσουν αυτοί για τρία χρόνια κραδαίνουν τα όπλα του μίσος και του διχασμού».

«Εμείς ήρθαμε για να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και μαζί να χτίσουμε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση», ανέφερε για να δηλώσει δικαιωμένος που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τη κατάσταση πολιορκίας και άρσης κυριαρχίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια Ελλάδα με πρόσβαση στην Υγεία σε όλους, με καλά δημόσια σχολεία, και πανεπιστήμια για ποιοτικές γνώσεις υψηλού επιπέδου, ισχυρή κοινωνική αλληλεγγύη με δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, δικαιοσύνη.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών «που αποκαθιστά την ιστορία μας, την ιστορία της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό», δηλώνοντας υπερήφανος για αυτή, «όσο κι αν προσπάθησαν πατριδοκάπηλοι να μας διχάσουν».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ακραία αντιλαϊκό και σημείωσε ότι θα γυρίσει τη χώρα ακριβώς εκεί που σταμάτησε ο κ. Σαμαράς. Σχολιάζοντας το σύνθημα της ΝΔ «αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε ότι «η Ελλάδα είναι ήδη αυτοδύναμη, γιατί βγήκε από τα μνημόνια, ρύθμισε το χρέος της, βγάζει πλεονάσματα αντί για ελλείμματα, έχει 34 δισ. απόθεμα στα ταμεία της. Κατηγόρησε, αντίθετα, τη ΝΔ ότι δεν θέλει αυτοδύναμη την Ελλάδα, γιατί όταν λέει λιγότερους φόρους εννοεί λιγότερο κοινωνικό κράτος, κατάργηση των επιδομάτων κοινωνικής στήριξης, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος ασφάλισης και του ΕΣΥ.

Παράλληλα, επιτέθηκε ξανά και κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας με ειρωνική διάθεση:  « Τι ωραία που είναι να κυβερνάς μοιράζοντας επιδόματα, παροχές και ρουσφέτια, πελατειακές προσλήψεις και να αφήνεις 24 δισ. πρωτογενές έλλειμμα», για να καταλήξει ότι «εγώ συμμαζεύω τα ασυμμάζευτα».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και τα ΜΜΕ. Ανέφερε ότι προσπαθούν να πείσουν ότι το παιχνίδι έχει κριθεί «και προσπαθούν βουβά, μέσα στη λήθη, μέσα στη θερινή ραστώνη, να επιβάλλουν μια πραγματικότητα που τους βολεύει, όμως η δική μας φωνή δεν θα σωπάσει».

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στα ΜΜΕ αλαζονεία και ότι «εκβιάζουν και απειλούν ότι θα εκδικηθούν την ελληνική κοινωνία αν δε τους δώσει μάλιστα λευκή επιταγή για να γίνουν ακόμη πιο ανεξέλεγκτοι, ακόμη πιο εκδικητικοί, ακόμη πιο αλαζόνες». «Ας τους αφήσουμε να εκτίθενται και οργανώσουμε με πίστη τη προσπάθειά μας να γυρίσουμε το παιχνίδι», τόνισε.

«Κανένας τηλεοπτικός σταθμός της διαπλοκής δεν μπορεί να σταματήσει τους δικούς μας αναμεταδότες, τους δικούς μας πομπούς της νίκης» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.