• Πολιτική

    Τσιόδρας για μεταναστευτικό: Η Ευρώπη έχει σύνορα- Η απάντηση δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων

    • NewsRoom
    Δημήτρης Τσιόδρας

    Δημήτρης Τσιόδρας


    «Η απάντηση στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Και δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικων συνόρων», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας, χθες το βράδυ, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Και αμέσως, πρόσθεσε: «H Ευρώπη έχει σύνορα και η απόφαση ποιος εισέρχεται πρέπει να είναι δική μας και όχι των διακινητών».

    Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε, επίσης, ότι η Ελλάδα, «επειδή βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, σε μια ασταθή γεωπολιτικά περιοχή», όπως είπε, έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έφθασαν στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί συχνά κριτική επειδή ακολούθησε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. «Επί πολλά χρόνια επικρατούσε η λογική, ας διαχειριστούν το πρόβλημα οι χώρες πρώτης υποδοχής», είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

    Καταλήγοντας, και συνοψίζοντας την «εναία ευρωπαϊκή απάντηση που χρειάζεται να δοθεί, σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία», ο κ. Τσιόδρας είπε: «Σήμερα, είναι σαφές και με ηχηρό τρόπο, ότι το μεταναστευτικό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Και δεν αντιμετωπίζεται με μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των xερσαίων συνόρων. Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Με πιο αυστηρή προστασία των εξωτερικών συνόρων. Με προστασία της ζώνης Σένγκεν, που αποτελεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κεκτημένο. Με αλληλεγγύη μεταξύ μας και δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεων. Με συνεργασία, αλλά και πίεση προς τρίτες χώρες, να δεχθούν επιστροφές».

    Διαβάστε επίσης:

    Παπαθανάσης: Έρχονται τα «Ειδικά Ταμεία» για την στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων στη Δυτ. Μακεδονία

    Μπιλ Γκέιτς: Η κλιματική αλλαγή θα κλιμακώσει την κρίση στην παιδική υγεία λόγω του υποσιτισμού

    Τουρκικά ΜΜΕ: Το Καστελόριζο βρίσκεται σε απόσταση που μπορούν να κολυμπήσουν οι Τούρκοι κομάντος



    ΣΧΟΛΙΑ