ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας φιλοξενείται σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου στην Αθήνα, μετά από πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στην τριμερή συνάντηση θα συμμετάσχουν, μετά από πρόσκληση του κ. Βαρβιτσιώτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Βασίλ Γκεοργκίεφ και η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις της Ρουμανίας Ντανιέλα Γκρίγκορε Γκίτμαν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, τα Δυτικά Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή τους προοπτική, το μεταναστευτικό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι σχέσεις με την Τουρκία.
Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, στις 12:45 μμ.
Διαβάστε επίσης:
Ένα νέο μήνυμα του Μητσοτάκη άνοιξε το παράθυρο για πρόωρες εκλογές το 2022
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία εγείρει πλέον την «πιο άμεση απειλή» για την παγκόσμια τάξη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πλήγμα για την Pfizer: Ανατροπή στα σχέδια της για το χάπι-αντίπαλο του Ozempic
- Μητσοτάκης προς Γάλλο ΥΠΑΜ: Το σχέδιο ReArm, στέρεη βάση για την στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. – Και για 4η φρεγάτα Belharra η Ελλάδα
- Four Seasons Astir Palace Hotel Athens: Ανοιξιάτικα Αρώματα και Γεύσεις
- Ο Ροντινέι τραγούδησε την Πανσέληνο με τη Βανδή στα μπουζούκια (video)
