Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Τριαντόπουλος: Έως 21 Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Μέχρι τις 21 Αυγούστου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ , σήμερα βγαίνουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις ώστε να εκδοθεί το ΦΕΚ έτσι ώστε να οριοθετηθούν οι δικαιούχοι γιατί η πλατφόρμα υπάρχει απλά κάθε φορά πρέπει να ορίζονται οι δικαιούχοι.

«Αν καταφέρουμε να την ανοίξουμε και μια ημέρα νωρίτερα θα είναι ευχής έργον» πρόσθεσε ο κ. Τριαντόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο 24ωρα πραγματοποιούνται αυτοψίες σε κτήρια στις περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά και προκάλεσε καταστροφές ενώ από σήμερα έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες σε επιχειρήσεις καθώς η κυβέρνηση γνωρίζει ότι είναι αναγκαίες οι fast track διαδικασίες για την ανακούφιση των πυρόπληκτων.

Αυτό ήταν και το δια ταύτα της χθεσινής σύσκεψης, προκειμένου να υπάρξει ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός μεταξύ Μαξίμου-υπουργείων-υπηρεσιών-οργανισμών-επιτελείων, ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν με τον τάχιστα δυνατό ρυθμό.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι εν τέλει τα σπίτια και οι επιχειρήσεις που θα έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές στις πληγείσες περιοχές θα είναι λιγότερα από 100, ενώ επισημαίνεται ότι κάτω από το 10% των καμμένων περιοχών είναι δασικές εκτάσεις, καθώς επρόκειτο ως επί το πλείστον για χαμηλή βλάστηση.

Βεβαίως, οι τελικές μετρήσεις και από το σύστημα Copernicus της Ε.Ε. θα καταδείξουν την έκταση της καταστροφής, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια να αναφέρεται χθες στον ΣΚΑΪ σε περίπου 80.000 στρέμματα που κάηκαν.

Η  κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή μια δέσμη 14 μέτρων πρώτης αρωγής, ενώ οι πληγέντες δήμοι θα λάβουν επιπλέον χρηματοδότηση άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αττική: Μόλις το 15%-17% κατοικιών και επιχειρήσεων έχουν ασφαλιστεί – Το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη

Φωτιά στην Αττική: Μικρές εστίες στην Νέα Μάκρη, κοντά στους οικισμούς Βρανά και Ερυθρός

Κυριάκος Μητσοτάκης απο Ελευσίνα: Προσπαθούμε πάντα να γίνουμε καλύτεροι – Από κάθε φωτιά παίρνουμε τα μαθήματά μας