Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τραμπ: Χαίρομαι που ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέστρεψε και είναι καλά

Την ικανοποίησή του για την επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twitter.

«Εγώ, προσωπικά, χαίρομαι που βλέπω ότι επέστρεψε, και (είναι) καλά!», έγραψε ο Τραμπ, με αφορμή την εμφάνιση του ηγέτης της Βόρειας Κορέας στα εγκαίνια νέου εργοστασίου παραγωγής λιπασμάτων στη Σουντσόν την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA.

Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για την κατάσταση της υγείας του.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA. «Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο.