Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος στο Ιντσιρλίκ- Γιατί το αρνείται η κυβέρνηση

Παρά τις περίτρανες προσπάθειες του Ταγίπ Ερντογάν να θέσει σε αυστηρό έλεγχο όλες τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας, παρόλα αυτά φήμες έκαναν λόγο για μια καινούργια απόπειρα πραξικοπήματος στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Συγκεκριμένα, μέσα στην νύχτα, περίπου 7.000 ένοπλοι αστυνομικοί περικύκλωσαν την αεροπορική βάση στα Αδανα, την οποία χρησιμοποιούν οι νατοϊκές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίσημη εξήγηση για την κινητοποίηση. Οι αρχικοί φόβοι έκαναν λόγο για μια νέα απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.

Μάλιστα, αρχικά η Hurriyet, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία, μιλούσε για νέα απόπειρα πραξικοπήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση. Η είσοδος της βάσης έκλεισε, δυνάμεις ασφαλείας με όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα αναπτύχθηκαν τριγύρω, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Twitter πολίτες.

Την υποβάθμιση του συμβάντος προσπάθησε να μειώσει ο υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων γράφοντας στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι επρόκειτο για επιθεώρηση ασφαλείας. “Κάναμε ένα γενικό έλεγχο ασφαλείας. Δεν συμβαίνει τίποτα” έγραψε από τα Άδανα.

Η βάση του Ιντσιρλίκ χρησιμοποιείται τόσο από τις τουρκικές αρχές όσο και από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις ενάντια στους τζιχαντιστές, στη Συρία και το Ιράκ. Επίσης, αποτελεί ένα από τα έξι νατοϊκά αποθηκευτικά σημεία για τα αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ευρώπη.

Πάντως παρά την άρνηση της κυβέρνησης να αποκαλέσει απόπειρα πραξικοπήματος την επιχείρηση στο Ιντσιρλίκ , χαρακτηρίζοντας την απλή επιθεώρηση, να σημειώσουμε ότι όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε βαθιά μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεων. Ενώ ταυτόχρονα είχε μόλις καταφθάσει στη περιοχή και ανακοινώσει την παραμονή του εκεί ο Τζόσεφ Ντάνφορντ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

http://www.mononews.gr/choris-proigoumeno-pogkrom-tou-erntogan-stin-tourkia-eklisan-ke-wikileaks/62488

 

Δείτε ακόμη: 

http://www.mononews.gr/erntogan-klini-140-media-osa-theli-diladi/64224