• Πολιτική

    Τουρκία: Ένα μωρό και ένα κοριτσάκι μεταξύ των 6 νεκρών από τα κουρδικά αντίποινα

    • NewsRoom


    Δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας επιτέθηκαν με πυραύλους και όλμους νωρίτερα σε μεθοριακές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους και σκοτώνοντας έξι.

     Μεταξύ των έξι νεκρών, συμπεριλαμβάνεται ένα αγοράκι 9 μηνών κι ένα κοριτσάκι, όπως έγινε γνωστό από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

    «Ένα μωρό από τη Συρία ηλικίας εννέα μηνών, ο Μουχάμεντ Όμαρ, και ένας (Τούρκος) δημόσιος υπάλληλος, που εργαζόταν στο υπουργείο Οικονομικών, ο Τζιχάν Γκιουνές, έπεσαν ως μάρτυρες» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του κυβερνείου της Σανλιούρφα, επαρχίας που συνορεύει με τη Συρία.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης ο δήμαρχος της πόλης Μαρντίν, δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 24 τραυματίστηκαν, από «τρομοκρατική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε, η οποία προήλθε από την συριακή πόλη Καμισλί.

    Την ίδια στιγμή, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε γνωστό πως εντόπισε και εξουδετέρωσε τα μέλη των οργανώσεων PKK – YPG, που ήταν υπεύθυνα για την θανατηφόρες επιθέσεις το απόγευμα της Πέμπτης.

    «Η τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD-YPG διέπραξε άλλον ένα ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας σήμερα. Σκότωσαν (τουλάχιστον) δύο αμάχους, μεταξύ αυτών ένα μωρό, σε μια επίθεση με οβίδες εναντίον της Ακτσακαλέ, μιας τουρκικής πόλης στα σύνορα με τη Συρία», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε μήνυμά του στο Twitter.

     



    ΣΧΟΛΙΑ