Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Τουρκία: «76.358 πρόσφυγες έφυγαν μέσω Ανδριανούπολης για Ευρώπη»

Σουλεϊμάν Σοϋλού

Σουλεϊμάν Σοϋλού

Αμείωτη συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα, την ώρα που η Άγκυρα δεν δείχνει καμία διάθεση να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο αριθμός των μεταναστών στα σύνορα του Έβρου αναμένεται να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Twitter το πρωί της Κυριακής,  «μέχρι τις 9.55 (ώρα Τουρκίας) ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν για Ευρώπη μέσω Αδριανούπολης είναι 76.358».

Πάντως, τα νούμερα που ανέφερε η Τουρκία το Σάββατο για τους μετανάστες που κινούνται προς την Ελλάδα ήταν υπερδιπλάσια από αυτά που υπολόγιζε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, που «περιόριζε» των αριθμό των μεταναστών που κινούνταν προς τα σύνορα στους 13.000.

«Ανοίξαμε τις πόρτες. Οι πρόσφυγες είναι ελεύθεροι να μείνουν στην Τουρκία ή να αποχωρήσουν», συνέχισε την ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.