Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Το σχέδιο Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ: Η εξειδίκευση των μέτρων, οι περιοδείες και οι περιοχές κλειδιά

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει στην πρώτη διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων.

Με διπλή στόχευση αναμένεται να κινηθεί η κυβέρνηση μετά τη ΔΕΘ: Αφενός να εξειδικεύσει τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης μέσα από τις συνεντεύξεις τύπου των αρμόδιων υπουργών και αφετέρου να επικοινωνηθούν αδιαμεσολάβητα αυτά τα μέτρα στους πολίτες σε όλη την χώρα από γαλάζια κλιμάκια.

Μάλιστα την Τριτη το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συμμετάσχει και η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα για να κλειδώσουν οι πρώτες περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν οι επισκεψεις ενημερωσης αλλά και η σύνθεση των κλιμακίων. Στόχος ειναι πέρα από τα μέλη της κυβέρνησης να κινητοποιηθεί και το κόμμα ώστε να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της κυβέρνησης και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες περιοχές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ηγετικής ομάδας είναι η περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και οι νομοί της Θεσσαλονίκης, της Πιερίας, της Πέλλας, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, των Σερρών και του Κιλκίς.

Παράλληλα σε αυτή την φάση έμφαση θα δοθεί στα θέματα υγείας ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι επισκέψεις δεν θα είναι μόνο στις πρωτεύουσες των νόμων αλλά και σε κωμοπόλεις.

Υγεία

Την ίδια ώρα μετά την συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης το πρωί της Δευτέρας για τα μέτρα που αφορούν την τρελή των πολιτων σειρά παίρνουν πλέον τα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία.

Έτσι την Τετάρτη θα δοθεί συνέντευξη στο υπουργείο Υγείας με εξειδίκευση των μέτρων για τα εισοδήματα των εργαζόμενων στο ΕΣΥ και τους βασικούς μεταρρυθμιστικούς στοχους μέχρι το 2027.

Εκτος από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη θα συμμετάσχουν ακόμα η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Μάριος Θεμιστοκλεους.

Πάντως πριν την συνέντευξη τύπου θα προηγηθεί την Τριτη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άδωνι Γεωργιάδη και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Υγείας στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα μπουν οι τελευταίες πινελιές στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Δημογραφικό

Την Πέμτπη έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου για τη στήριξη της οικογένειας, με εξειδίκευση των μέτρων για το δημογραφικό ζήτημα, την αναμόρφωση των κοινωνικών επιδομάτων και την στήριξη των εργαζόμενων γονιών.

Στην ενημέρωση θα παραβρεθούν η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

Στεγαστικό

Την Παρασκευη η συνέντευξη τύπου έχει να κάνει με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος όπου τους άξονες θα περιγράψουν η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Επιχειρηματικότητα

Την επομένη Δευτέρα η συνέντευξη θα αφορά τα μέτρα στήριξης για την επιχειρηματικότητα και τη παραγωγικότητα των επιχειρήσεων στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση και στον τουρισμό.

Τους άξονες των μέτρων θα περιγράψουν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδακης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιαννη.

Πλέον μένει να κλειδώσουν και τα κλιμάκια που θα ενημερώσουν περαιτερω τους πολίτες ανα την Ελλάδα ενώ τα γαλάζια στελέχη επιδιώκουν να ακούσουν και από πρωτο χέρι όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικες κοινωνίες αλλά και τις λύσεις που προτείνουν οι ίδιοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Μάριο Ντράγκι: Η ΕΕ βρίσκεται σε κίνδυνο – Χρειάζεται πρόσθετες επενδύσεις έως και 800 δισ. ευρώ
ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης και Ευγενία Κουντούρη
Γιώργος Προκοπίου: Η εκπληκτική θαλαμηγός του, Dream, και οι επενδύσεις στα εμβληματικά κτήματα της Χίου «ΠΕΡΛΕΑΣ» και «Αντουάνικο»