Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Το σχέδιο Μητσοτάκη για να αλλάξει το κλίμα: Η ΔΕΘ, οι εξορμήσεις και η πίεση στους υπουργούς

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

Περιεχόμενα

Με την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Διεθνή Έκθεσης Θεσσαλονίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο ξεκινούν και οι εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί και υφυπουργοί προγραμματίζουν από τα τέλη Σεπτεμβρίου να περιοδεύσουν σε όλη την χώρα με διπλή στόχευση. Αφενός να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να συνεχιστεί η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες.

Βασικός στόχος της ηγετικής ομάδας είναι να αναδειχθούν τα έργα, μικρά και μεγάλα που ολοκληρώνονται ή έχουν ήδη ολοκληρωθεί αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Άλλωστε και την Τρίτη που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη και είχε συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς εν όψει της Έκθεσης είχε μαζί του μια ομάδα υπουργών οι οποίοι μίλησαν για τα έργα που ήδη τρέχουν αλλά και αυτά που προγραμματίζονται.

Μάλιστα οι υπουργοί συναντήθηκαν και με τους δημάρχους της περιοχής και σε ευρεία σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα των περιοχή τους.

Έλεγχος

Ακόμα και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας erga.gov.gr που εγκαινιάστηκε στην Θεσσαλονίκη παρουσία του πρωθυπουργού εκεί στοχεύει αφού σε πραγματικό χρόνο οποιοσδήποτε θα μπορεί να παρακολουθεί πού βρίσκεται το κάθε έργο.

Βέβαια η συγκεκριμένη πλατφόρμα αφορά και τα ίδια τα υπουργεία αφού τα χρονοδιαγράμματα και η πορεία των ενεργών σε κάθε περιφέρεια θα φαίνονται με ένα κλικ και ουσιαστικά θα παρακολουθούνται και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και οι υπηρεσίες τους. Έτσι με ένα ακόμα όπλο η ηγετική ομάδα πρεσάρει ακόμα περισσότερο τα κυβερνητικά στελέχη για γρήγορα αποτελέσματα.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει μαζί με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων την εξωστρέφεια ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για το κυβερνητικό έργο.

ΔΕΘ

Φυσικά μέχρι την επόμενη Παρασκευή που θα ανέβει στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για τη Διεθνή Έκθεση όχι μόνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι συσκέψεις αλλά θα έχει κλειδώσει και το καλάθι των παροχών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ήδη το στίγμα του κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης εστιάζοντας σε ζητήματα καθημερινότητας και την αντιμετώπιση της ακρίβειας με τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ δεν θα περιγράψει μόνο τον σχεδιασμό του για τη νέα χρόνια αλλά ουσιαστικά αναμένεται να δώσει και τον οδικό χάρτη για την επόμενη τριετία όταν και θα στηθούν οι κάλπες, δηλαδή την άνοιξη του 2027.

Παιδεία

Στο ενδιάμεσο όμως το Μέγαρο Μαξίμου βάζει στο μικροσκόπιο τον χώρο της παιδείας εν όψει και της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Σε αυτό πλαίσιο σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εκεί αναμένεται να συζητηθεί ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 10.000 μόνιμων δασκάλων και καθηγητών σε όλες τις ειδικότητες αφού στόχος είναι να μην υπάρχει κανένα κενό σε οποιαδήποτε αίθουσα σε όλη την χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Tελεσίγραφο Nexans προς ΑΔΜΗΕ: Αναστέλλεται η κατασκευή του καλωδίου αν δε επιλυθούν οι εκκρεμότητες με τη ΡΑΕΚ έως την Παρασκευή
Αθηνά Λινού σε Κασσελάκη: Δεν παραδίδω την έδρα – «Απορίας άξιο πότε προφθάσατε να διαβάσετε τις 459 σελίδες με στοιχεία»
Γουόρεν Μπάφετ: Η Berkshire Hathaway ξεπέρασε το 1 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση