Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Το πάρτυ στην Ρηγίλλης και η επίσκεψη Μητσοτάκη με υπουργούς στον Έβρο

Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

Περιεχόμενα

Όλοι οι γαλάζιοι δρόμοι το βράδυ της Παρασκευής οδηγούν στην Ρηγίλλης με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ. Η ηγετική ομάδα επέλεξε να γιορτάσει τα γενέθλια της ΝΔ με ένα street party στα ιστορικά γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης σε μια κίνηση που επιδιώκει να ενώσει όλες τις φυλές της κεντροδεξιάς παράταξης.

Εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τους προσκάλεσε να δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

Έτσι σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να αναβληθεί για λίγο η συνάντηση που σχεδιάζονταν μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και των γαλάζιων βουλευτών που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση και να πέσει όλο το βάρος στην εκδήλωση της Παρασκευής.

Ήδη υπάρχει ανοιχτή γραμμή του Μαξίμου με την Πειραιώς και την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα ενώ όλοι οι επικεφαλής των γραμματειών έχουν αναλάβει να καλέσουν τα μέλη τους, από όλες τος γενιές.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφερόμενος στο street party έδωσε το στίγμα λέγοντας πως «θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της ΝΔ, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση».

Βεβαίως, οι προετοιμασίες για το πάρτι γίνονται στη σκιά των δραματικών γεγονότων στη Μέση Ανατολή με την επίθεση του Ιράν στον Ισραήλ. Γι’ αυτό χθες αποφασίστηκε έκτακτο ΚΥΣΕΑ για σήμερα το απόγευμα προκειμένου να γίνουν ψύχραιμες εκτιμήσεις για τη νέα φωτιά που άναψε στη γειτονιά μας.

Έβρος

Την ίδια ώρα όμως στην κυβέρνηση προχωρούν τον σχεδιασμό τους που έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου.

Εκτός σοβαρού απροόπτου, που σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Ισραήλ, την Πέμπτη σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα και πέρα από τις επαφές με τοπικούς φορείς θα παραβρεθεί σε εκδήλωση που έχει να κάνει με την ανάπτυξη της Μακεδονίας – Θράκης.

Έτσι πέρα από τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή δρομολογηθεί θα περιγράφει ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων. Φυσικά η παρουσία του πρωθυπουργού στην περιοχή όπου ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται και τα σύνορα είναι σφραγισμένα είναι και ένα μήνυμα σε μια περίοδο που το μεταναστευτικό αποτελεί προτεραιότητα για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, λόγω και της κατάστασης στην Μέση Ανατολή.

Μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ορεστιάδα θα ταξιδέψουν και αρκετοί υπουργοι που θα εξειδικεύσουν τα μέτρα αλλά και τον σχεδιασμό που έχει γίνει για την περιοχή.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Μετανάστευσης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Τακης Θεοδωρικάκος.

Συναντήσεις

Παράλληλα στο πλαίσιο των επαφών των μελών της κυβέρνησης με τους γαλάζιους βουλευτές την Πέμπτη το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργίαδης έχει καλέσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή για να τους ενημερώσει για τα επικείμενα νομοσχέδια του υπουργείου αλλά να συζητήσει και θέματα που μπορεί να τους απασχολούν.

Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα ο Άδωνις Γεωργίαδης είχε προσκαλέσει για φαγητό τους βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην Αθηναϊκή Λέσχη ενώ πρώτη άνοιξε τον κύκλο των ενημερώσεων των βουλευτών η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως πριν από λίγες ημέρες και ακολούθησε και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τελ Αβίβ: Συναγερμός για πιθανή τρομοκρατική επίθεση – 8 νεκροί και πολλοί τραυματίες(Βίντεο)(upd)
Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – Ανατροπή με Μπιλ Γκέιτς

Λίβανος: Νεκρός υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό