Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Το μοιραίο λάθος του Σταύρου Θεοδωράκη και γιατί η ταμπέλα σε λίγο θα λέει ΝΔ

**Αυτό που λατρεύω στους καλλιεργημένους ανθρώπους είναι ο τρόπος που όλα τα εξηγούν και τα τεκμηριώνουν. Χθες πήγα σε ένα εικαστικό γεγονός. Φυσικά δεν με ενδιέφερε να δω τα ρούχα από χαρτί του καλλιτέχνη καθώς κάτι τέτοια τα βλέπαμε πριν από δεκαετίες. Πήγα λοιπόν στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Υψηλάντου όπου είχαν κρεμάσει κάτι τέτοια στους τοίχους. Και δώσ’ του ανάλυση για την τέχνη. Ο οικοδεσπότης Άλεξ Κασσανδρινός λέει ότι σκοπός του πρότζεκτ είναι η εξωτερίκευση μορφών τέχνης μέσα σε έναν καθαρά επαγγελματικό νομικό χώρο. «Το {Just/Art}* έχει αυτή τη διπλή ερμηνεία: τέχνη, αλλά και δίκαιη τέχνη. Πειραματιζόμαστε και αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν μπορεί η τέχνη να επιβιώσει εκτός των κλασικών αναμενόμενων χώρων και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της».

Ουδόλως με ενδιέφεραν τα χάρτινα σώβρακα της έκθεσης τουναντίον θα με ενδιέφερε ένα εικαστικό γεγονός με τα εσώρουχα των κομψών γυναικών που παραβρέθηκαν στο εικαστικό γεγονός. Συνόδευσα γοητευτική κυρία η οποία με κάλεσε. Είναι η επιτυχία του μήνα παρά το γεγονός ότι ούτε είδα ούτε πρόκειται να δω τι φορά από μέσα. Έτσι νομίζω, με θέλει για άπραγο συνοδό και θα γίνω προκειμένου να πηγαίνω σε τέτοιες συναντήσεις της νέας γενιάς κοσμικών. Όλα αυτά ως εισαγωγή σε κάτι που μου έκανε εντύπωση.

 Αρκετές κυρίες έχουν τεράστια αγωνία για τους πρόσφυγες. Έχουν δει από κοντά χοτ σποτ και το εντάσσουν στη συζήτηση με θαυμαστή ελαφράδα. «Α, πως τον λένε αυτόν εκεί με το μουστάκι, που έπαιζε το χειμώνα στο Δάνειο, εκεί στον Νέο Κόσμο; Αυτόν δίπλα σε εκείνη, της τηλεόρασης. Είδες ειδήσεις; Χαμός στη Σάμο με τους πρόσφυγες, τραυματίες και ξύλο. Το χειμώνα είχα πάει στη Λέσβο, πρέπει να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους». Ο ανθρωπισμός ήταν πάντα très chic αλλά φέτος υπήρξε πλημμυρίδα από εθελόντριες.

Στη Σάμο λοιπόν πήρε φωτιά ένας καταυλισμός ενόσω οι πρόσφυγες έπαιζαν ξύλο μεταξύ τους. Τα επεισόδια είναι πολύ βίαια. Κάπου διάβασα ότι οι διαπληκτισμοί και οι επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο επειδή οι πρόσφυγες έχουν διαφορές ως λαοί. Δηλαδή επιθυμούν να κατοικήσουν στην ειρηνική Ευρώπη και ταυτόχρονα να μεταφέρουν σε άλλη γη τον πόλεμο. Ξέρω, ξέρω, θα πείτε ότι δεν δείχνω κατανόηση, ότι ζουν εκεί στον καταυλισμό πολύ καιρό, ότι τα νεύρα είναι τεντωμένα. Δεν θέλω όμως να δείξω κατανόηση σε φαινόμενα βίας, δεν θέλω να αποδεχτώ ως φυσιολογική την εκτροπή.

*Κάτι ακόμα για τη Σάμο, το οποίο θέλω να συγκρατήσετε. Συναντήθηκαν εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης καθώς παραβρέθηκαν αμφότεροι σε συνέδριο για το προσφυγικό. Η συνάντηση συνέπεσε με την αποχώρηση στελεχών από το Ποτάμι. Φεύγουν για να γίνουν παραπόταμος της Νέας Δημοκρατίας, έτσι είπαν. Πρόκειται για δώδεκα μεσαία στελέχη, άγνωστα στο ευρύ κοινό αλλά η ανακοίνωσή τους αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του Ποταμιού. Βρήκαν εκεί πολιτική στέγη περισσότεροι φιλελεύθεροι από όσους νόμιζε ο ιδρυτής του κόμματος. Το μοιραίο λάθος ήταν ότι ο Θεοδωράκης ήθελε και ολίγη από ΔΗΜΑΡ και ολίγη από ΔΡΑΣΗ. Δεν γίνονται αυτά.

Δεν θα εκπλαγώ σε περίπτωση ολικής προεκλογικής απορρόφησης του Ποταμιού. Δεν χρησιμοποιώ την λέξη «συνεργασία» καθώς η ταμπέλα θα είναι μια και θα γράφει Νέα Δημοκρατία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

http://www.mononews.gr/grigoris-stergioulisetsi-ischiropioume-taelpe-stis-diethnis-agores/50564

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

http://www.mononews.gr/giati-i-trapezites-echoun-agries-diathesis-gia-osous-epichirimaties-empodizoun-tis-anadiarthrosis/50560