• Πολιτική

    Το μήνυμα των 11 γαλάζιων βουλευτών και η απάντηση του Μαξίμου και του Χατζηδάκη

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλάει στη Βουλή (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης


    Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να απάντησε άμεσα, μέσα σε λίγες ώρες, στην ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια αλλά η κινητικότητα των γαλάζιων βουλευτών δεν φαίνεται να σταματάει εδώ.

    Η ερώτηση των 11 γαλάζιων, δηλαδή τους Νικήτα Κακλαμάνη, της Φωτεινής Αραμαπτζή, του Μάξιμου Χαρακόπουλου, του Μαριου Σαλμά, του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Χρήστου Μπουκώρου, του Βασίλη Γιόγιακα, της Άννας Καραμανλή, του Θανάση Δαβάκη, του Θόδωρου Καράογλου και του Γιώργου Βλαχου σήκωσε συζήτηση όχι μόνο στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα. Και αυτό γιατί δεν ήταν μια μεμονωμένη ερώτηση αλλά ομαδοποιημένη.

    Άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που ένας αριθμός βουλευτών, που μάλιστα επι το πλείστον ανήκουν στη λεγόμενη λαϊκή δεξιά, συνασπίστηκαν για να αναδείξουν ένα κοινωνικό θέμα, όπως τα κόκκινα δάνεια.

    Πάντως κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως δεν υπήρξε κανένας αιφνιδιασμός και είναι στο πλαίσιο των καθηκόντων των βουλευτών ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αλλά από την άλλη δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως υπήρξε συντονισμένη κίνηση.

    Φυσικά από το υπουργείο Οικονομικών απάντησαν άμεσα και τεκμηριωμένα με τον Κωστή Χατζηδάκη να τονίζει μεταξύ άλλων πως «οι ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού κινούνται πλέον σε επίπεδα ιστορικού υψηλού καθώς τον Αύγουστο του 2024 συνολικά καταγράφονται πλέον, 22.214 επιτυχείς ρυθμίσεις για αρχικές οφειλές ύψους 7,52 δισ. ευρώ, ενώ σε σχέση με τον Αύγουστο του 2023, έχει καταγραφεί αύξηση των ρυθμίσεων κατά +50,36%».

    Με τα άμεσα αντανακλαστικά του οικονομικού επιτελείου η ηγετική ομάδα επιδίωξε να μην σέρνεται το θέμα, εξάλλου ο υπουργός Οικονομικών είχε δικαίωμα να απαντήσει εντός 20 ημερών με τον ίδιο να απαντάει την επομένη της ερώτησης των 11 βουλευτών της ΝΔ.

    Ανοικτή γραμμή

    Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου η απόφαση εδώ και καιρό είναι να υπάρχει ανοιχτή γραμμή με τους βουλευτές και να συζητούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν και με τις περιφέρειες τους ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού μετά τις ευρωεκλογές ξεκίνησε τετ α τετ με βουλευτές του, κάτι για το οποίο είχε ανακοινώσει και στην συνεδρίαση της Κ.Ο. πριν από δυόμιση περίπου μήνες.

    Φαίνεται όμως πως σε κάποιους αυτό μπορεί να μην φτάνει και να επιδιώκουν να τραβήξουν τα βλέμματα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων τους.

    Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και άλλη ερώτηση που μπορεί να συζητηθεί, όπως αυτή των «11».

    Είναι σαφές ότι οι βουλευτές πιέζονται για μια σειρά από ζητήματα και έτσι, με την κατάθεση ερωτήσεων μπορεί να βγουν μπροστά και να επικοινωνήσουν ένα πρόβλημα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

    Στο ενδιάμεσο πάντως φαίνεται πως από το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία και με τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα θα αναδειχθούν περαιτέρω ζητήματα που αφορούν τους πολίτες με την ηγετική ομάδα όμως σε κάθε περίπτωση να προχωράει στον σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινοτήτας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Έρχονται νέα, αυξημένα ασφάλιστρα για αυτοκίνητα και ακίνητα

    Κατασκευαστές: Ποια σωματεία και γιατί απειλούν τον Σταϊκούρα με προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση

    «Φούσκωσαν» ξανά τα χρέη του κράτους στους ιδιώτες



    ΣΧΟΛΙΑ