• Πολιτική

    Το μήνυμα της διαγραφής Σαλμά, το κάλεσμα στο Μαξίμου και οι σκέψεις για επιστροφή πρώην βουλευτή

    Μάριος Σαλμάς

    Μάριος Σαλμάς


    Λίγες ώρες μετά την διαγραφή του από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε και από μέλος της ΝΔ με απόφαση της γραμματέως της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα.

    Αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η ηγετική ομάδα έστειλε διπλό μήνυμα στους γαλάζιους βουλευτές με τη διαγραφή του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, τόσο από την Κ.Ο. όσο και από το κόμμα η ηγετική ομάδα αποσυνδέει αυτή την απόφαση με την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια ή όσες ερωτήσεις μπορεί να ακολουθήσουν.

    Βέβαια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπάρχει προβληματισμός για κάποια διαχρονικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες ή ακόμα και για την συμπεριφορά κάποιων μελών της κυβέρνησης που μπορεί ακόμα και να μην απαντούν τα τηλέφωνα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επικροτούν την στάση του Μάριου Σαλμά. Άλλωστε και η ομάδα των 11 που πλέον είναι 10, μόνο με καλό μάτι δεν είδε την διαφοροποίηση του πρώην υπουργού αφού με όχημα την ερώτηση βρήκε την αφορμή να βγει στα μέσα ενημέρωσης και να επαναφέρει το θέμα των διαγωνισμών για τα κυλικεία που όπως τονίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν δοθεί απαντήσεις από την αρμόδια υπουργό.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν το κλίμα, εξάλλου όλα αυτά είχαν συζητηθεί και στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τις ευρωεκλογές και για αυτό θα συνεχιστούν οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές του. Μάλιστα μέσα στον Ιούλιο είχε αρκετά τετ α τετ τα οποία συνεχίστηκαν και μετά τη ΔΕΘ αφού εκτός των άλλων από το γραφείο του πέρασαν ο βουλευτής Β Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, ο βουλευτής Πρέβεζας Σπύρος Κυριάκης και ο βουλευτής Φλώρινας Σταύρος Παπασωτηρίου.

    Πλέον όμως ο πρωθυπουργός εν όψει και των 50 ετών της ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου έχει γενέθλια, θα δει όλους τους βουλευτές που δεν είναι στην κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου και εκεί θα γίνει ευρύτερη συζήτηση χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα ολοκληρωθούν οι κατ ιδίαν συναντήσεις. Το ραντεβού έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου και μέσα στην εβδομάδα θα ενημερωθούν και οι βουλευτές.

    Υπουργοί

    Παράλληλα, νέο κύκλο συναντήσεων των βουλευτών με υπουργούς για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ετοιμάζουν ξεκινάει με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρου Καλαφάτη. Στόχος είναι η ενημέρωση και η συμμετοχή των βουλευτών στην τελική διαμόρφωση των νομοθετημάτων ξεκινώντας αυτός ο κύκλος από την Τρίτη με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.

    Οι επόμενες συναντήσεις των βουλευτών σύμφωνα με τον προγραμματισμό με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο. 

    Επιστροφή

    Την ώρα όμως που ο Μάριος Σαλμάς είδε την πόρτα της εξόδου από τη ΝΔ δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιστρέψει πίσω στην Κ.Ο. ο Λευτέρης Αυγενάκης.

    Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου που διαγράφηκε μετά την επίθεση σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ζήτησε συγγνώμη ενώ από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε και την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

    Στο ενδιάμεσο όμως στα μέσα Ιουλίου ο υπάλληλος του αεροδρομίου απέσυρε την μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη αφού «μετά την ειλικρινή συγγνώμη του πρώην υπουργού το συμβάν έχει λήξει και δεν τίθεται κανένα μεταξύ μας ζήτημα».

    Αν και από την Πειραιώς επισήμως δεν υπάρχει κάποια συζήτηση για τον Λευτέρη Αυγενάκη δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο ανεξάρτητος βουλευτής στηρίζει όλα τα νομοσχέδια της κυβέρνησης στη Βουλή.

    Ρηγίλλης

    Τέλος εν όψει της συμπλήρωσης των 50 ετών της ΝΔ, στις 4 Οκτωβρίου, ημέρα ιδρύσεως του κόμματος, ετοιμάζεται street party στην Ρηγίλλης, έξω από τα εμβληματικά γραφεία που φιλοξένησε για πολλά χρόνια την κεντροδεξιά παράταξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απευθύνει χαιρετισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της ΝΔ ο Μάριος Σαλμάς – Δεν παραδίδει την έδρα του
    Μάριος Σαλμάς: Τιμή μου που με διέγραψαν – Άφησε να εννοηθεί ότι δεν παραδίδει την έδρα του

    Σαλμάς: Η ερώτηση που είχε καταθέσει για φωτογραφικούς διαγωνισμούς και η απάντηση Μενδώνη



    ΣΧΟΛΙΑ