Βασισμένο σε θαλασσινά και ψαρικά -λόγω και της περιόδου της Σαρακοστής που διανύουμε- θα είναι το μενού που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, στον οποίο το Προεδρικό Μέγαρο ανέθεσε την προετοιμασία του αποψινού επίσημου δείπνου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Καλωσόρισμα με μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Πρώτο πιάτο

Κακαβιά πεσκανδρίτσας από την Εύβοια με σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και λάδι Καλαμάτας.

Δεύτερο πιάτο

Κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Κυρίως πιάτο

Φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης.

Επιδόρπιο

Λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά με φιστίκια Αιγίνης.

Το δείπνο θα συνοδευτεί από κρασιά ελληνικών αμπελώνων και θα κλείσει με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

Διαβάστε ακόμη:

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Από σήμερα οι επίσημες εκδηλώσεις – Όλο το πρόγραμμα

ΒΗΜΑτοδότης: Ποιον αρχιμάγειρα «επιστρατεύει» το Προεδρικό Μέγαρο για το επίσημο δείπνο στους ξένους ηγέτες