Να σταματήσει την «επιδοματολογία», η οποία, πάντως, τροφοδοτήθηκε και από τα «παράθυρα» που άφησαν ανοικτά κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στις τελευταίες συχνές εμφανίσεις τους, επιχειρεί η κυβέρνηση, καθώς μέρα με την ημέρα διογκώνεται η κοινωνική πίεση για το κύμα ακρίβειας στα τρόφιμα και κυρίως στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν τη δήλωση του πρωθυπουργού στην τελευταία συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ» ότι «τα όποια μέτρα μπορούμε να συζητήσουμε μπορούν να είναι αυτή τη στιγμή μόνο στοχευμένα μέτρα για τους πιο αδύναμους» και ότι δεν θα υπάρξει «κανένα μέτρο χωρίς μέτρημα».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι θα πρέπει να σταματήσει η διαρκής «επιδοματολογία», διευκρινίζοντας ότι οι υπουργοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, μιλούν πάντα για μέτρα με βάση τις αντοχές του προϋπολογισμού.

«Η κυβέρνηση θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο, στοχευμένα και σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όποια άλλη συζήτηση ξεκινάει και καλλιεργεί υπέρμετρες προσδοκίες δεν βοηθάει. Ούτε τα διαρκή σενάρια για νέα επιδόματα. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν. Οι όποιες αποφάσεις θα εξαρτώνται απόλυτα από την συνολικότερη οικονομική πορεία και τότε θα γίνονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια υπουργεία», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη διαρροή, πάντως, δείχνει την αγωνία που επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για τους επόμενους μήνες, καθώς, όλες οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μιλούσαν αποκλειστικά για μέτρα στήριξης των πιο ευάλωτων και πάντα σε σχέση με τον ακριβή ρυθμό ανάπτυξης του 2021, πλήρη εικόνα για τον οποίο, θα υπάρχει στα τέλη Μαρτίου. Και αυτός είναι ο σχεδιασμός του κυβερνητικού επιτελείου. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν διαψεύδει τον σχεδιασμό, απλώς, όπως εξηγούσε στο mononews.gr κυβερνητική πηγή, θέλει να προλάβει ένα κλίμα γενικευμένων και ανεξέλεγκτων προσδοκιών και αιτημάτων.

Και αυτό, διότι δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται ότι όσο θα συνεχίζεται η πληθωριστική κρίση, τόσο θα αυξάνεται η αντικειμενική ανάγκη στήριξης των πολιτών. Από την άλλη πλευρά, με την ουκρανική κρίση σε πλήρη εξέλιξη και κυρίως με τις δεσμεύσεις της ελληνικής οικονομίας που απορρέουν από την δημοσιονομική εποπτεία της χώρας από την ΕΕ η χώρα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτική.

Διαβάστε επίσης

Τετ-α-τετ Τσίπρα – Πάιατ: Εξήγησε τη θέση του για την… Αλεξανδρούπολη

Τα φτηνά τεχνάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποκρισίες του Γιώργου Τσίπρα για τα Rafale

Οι τρεις λόγοι που ο Μητσοτάκης δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο – Ο Γεραπετρίτης, οι άσπονδοι φίλοι του κι η αυτοδυναμία