• Πολιτική

    Το Μαξίμου κλείνει την συζήτηση για τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας – Ξεκίνησε η ονοματολογία, «καίγεται» η Σακελλαροπούλου

    • Γιώργος Σιαδήμας
    H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    Την πρόωρη συζήτηση που άνοιξε για την προεδρία της Δημοκρατίας επιχειρεί να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου. Μπορεί το θέμα για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας να το άνοιξαν  οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ κατα τη συνεδρίαση της Κ.Ο. καθώς και υπουργοί στα τηλεοπτικά πάνελ αλλά αυτό φαίνεται πως δημιούργησε ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Τόσο γιατί αποπροσανατολίζει από το κυβερνητικό εργο όσο και γιατί δεν είναι και το καλύτερο για τον ίδιο το θεσμό όταν το θέμα θα κλείσει στις αρχές του 2025, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας.

    Μάλιστα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο θέμα επιδιώκοντας να κλείσει τη συζήτηση. «Δεν είναι ωφέλιμο, έξι μήνες, ίσως και περισσότερο, να συζητάμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, τουλάχιστον έξι μήνες μετά, προφανώς θα γίνει αυτή η συζήτηση» ανέφερε.

    Και πρόσθεσε  μάλιστα ότι «πέραν του πρόωρου, θεωρώ ότι είναι και εξαιρετικά προσβλητικό να συμβαίνει όλο αυτό τόσο νωρίς, όταν αφορά έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς της χώρας, τον θεσμό του Προέδρου, εν προκειμένω, της Προέδρου της Δημοκρατίας. Άρα, θεωρώ ότι πρέπει να κλείσει, τώρα που είμαστε πολύ νωρίς, αυτή η συζήτηση. Προφανώς ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, να εκφράζει την άποψή του. Αλλά είναι μια συζήτηση, η οποία δεν οδηγεί κάπου, δεν είναι η ώρα της».

    Προηγουμένως όμως πέρα από τις συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ αρκετοί βουλευτές πήραν θέση για την προεδρία της Δημοκρατίας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

    Ο Νότης Μηταράκης, ο Θάνος Πλεύρης, ο Θόδωρος Καράογλου, ο Γιώργος Βλάχος και ο Μίλτος Χρυσομάλλης μεταξύ άλλων είτε ζήτησαν ο επόμενος πρόεδρος να προέρχεται από τη γαλάζια παράταξη, δείχνοντας έτσι πως δεν θα στηρίξουν μια επανεκλογή της νυν προέδρου είτε αναφέρθηκαν στα επινίκια μετά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα όπου παραβρέθηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με αλλά κυβερνητικά στελέχη όπως ο Άκης Σκέρτσος και ο Άλεξ Πατέλης λέγοντας πως στάλθηκε λάθος μήνυμα

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως στο μπρίφινγκ σχολίασε και τα επινίκια που έθιξαν αρκετοί βουλευτές.

    «Έχουμε νομίζω απαντήσει στο θέμα αυτό. Γενικά δεν χρειάζεται να μιλάμε για το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο με όρους πανηγυρισμών ή να υπάρχουν, ας πούμε, λογικές του να κάνουμε ένα επινίκιο γλέντι. Το έχουμε πει αυτό πάρα πολλές φορές. Καταλάβαμε τη δυσαρέσκεια μιας μερίδας των ψηφοφόρων μας και του κόσμου. Μιλήσαμε, απαντήσαμε, εξηγήσαμε. Έχουν καταγραφεί όλα αυτά. Έχουν ληφθεί τα μηνύματα. Και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε παρακάτω για τα πάρα πολλά σημαντικά, τα οποία έχουμε να κάνουμε» ανέφερε.

    Ονόματα

    Πάντως ανεξάρτητα από τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού κάποιοι συζητούν ήδη τα ονόματα των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία ενώ κάποιοι άλλοι βάζουν στην εξίσωση και τις περιπτώσεις του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμενου.

    Τα πρόσωπα αυτά ήδη δείχνουν για πολλους πως ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να προέρχεται από την κεντροδεξιά παράταξη χωρίς φυσικά να αποκλείεται στο τέλος κάποια έκπληξη.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέες αποκαλύψεις: Μπλέξαν οι γραμμές για το ρεύμα σε επένδυση μεγάλης πολυεθνικής – Οι ευθύνες Μανουσάκη
    Ελληνικό: Αναβάλλεται η ανάπτυξη γραφείων – Παγώνει η εισαγωγή της Lamda Malls στο Χρηματιστήριο
    Μετρό Αθήνας: Καθυστερεί η Γραμμή 4 – Μετέωρος ο διαγωνισμός για τους νέους συρμούς
     



    ΣΧΟΛΙΑ