ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την Ολομέλεια του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να συνεδριάζει το βράδυ της 2ας Μαΐου, προκειμένου να καταλήξει στις ανακηρύξεις των εκλογικών συνδυασμών -δηλαδή, ποια κόμματα και ποιοι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να κατέλθουν στις κάλπες της 21ης Μαΐου- και το σύνολο των δημοσκοπήσεων να πιστοποιεί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι τουλάχιστον εξακομματική, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τα απαιτούμενα ποσοστά σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή ακόμα και κυβέρνησης συνεργασίας, έντονη κινητικότητα, ζυμώσεις και προσωπικές αντιπαλότητες «αρχηγικού» χαρακτήρα με χαρακτηρισμούς που ενίοτε παραπέμπουν σε «δελφινάριο» επικρατεί στους κόλπους της λεγόμενης «ακροδεξιάς πολυκατοικίας».
Ωστόσο, τα ποσοστά αυτού του πολυδιασπασμένου πολιτικού χώρου, που βρίσκεται δεξιά της ΝΔ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο σύνολό τους, εμφανίζονται ενισχυμένα και θα μπορούσαν να αθροιστούν ίσως και πολύ άνω του 10%. Αν συνυπολογιστούν τα ευρήματα για την «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου, το «κόμμα Κασιδιάρη» (το οποίο αν και αναμένεται να βρεθεί εκτός εκλογικού «νυμφώνος» με τη βούλα του Αρείου Πάγου, σε όλες τις μετρήσεις συγκεντρώνει από 3,5-5%) και τα «λοιπά» των επί μέρους οκτώ κομμάτων που φέρουν στον τίτλο τους τη λέξη «Έλληνες», «Πατρίδα» και των δεκαοκτώ συνολικά που σε κάθε περίπτωση, ευελπιστούν να εκπροσωπήσουν αυτό που χαρακτηρίζεται «ακροδεξιά» στην Ελλάδα.
Και τα μεγάλα ερωτήματα είναι αφενός πόσα από τα κόμματα του…χώρου θα επιτύχουν την κάθοδό τους στις εκλογές, τι ποσοστά θα συγκεντρώσουν και βεβαίως, που θα κατευθυνθούν αυτές οι ψήφοι στη διαφαινόμενη ως πολύ πιθανή δεύτερη κάλπη, με τον κοινό παρονομαστή να είναι ότι η κατανομή τους σε κάθε περίπτωση, θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις.
Το «κόμμα Κασιδιάρη», το «ρήγμα» με τον Κανελλόπουλο, το «φλερτ» με τον Νικολόπουλο και τα απομεινάρια της Χρυσής Αυγής
Ο Κασιδιάρης, παρά τις έντονες φήμες περί συνεργασίας του με το «ΕΑΝ» του Αθ. Κανελλόπουλου, το οποίο θα αποτελούσε ουσιαστικά το «όχημα» προκειμένου να παρακαμφθεί ο Άρειος Πάγος και η διαφαινόμενη απαγόρευση καθόδου στις εκλογές, ανακοίνωσε ότι το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» θα επιχειρήσει να λάβει μέρος αυτόνομα, με πρόεδρο τον Δημήτριο Χατζηλιάδη (τον οποίο εμφάνιζε ως καθηγητή στη Σχολή Ευελπίδων, κάτι που φέρεται να είναι απολύτως ψευδές) και μάλιστα, με τον ίδιο τον έγκλειστο στη φυλακή να κατεβαίνει ως υποψήφιο στην Α΄Αθήνας.
Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους γίνεται προκειμένου, σε δεύτερο χρόνο, ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ταυτόχρονα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Κασιδιάρης προχώρησε σε μυστική συμφωνία με τον Νίκο Νικολόπουλο, ώστε να συνεργαστούν άτυπα. Και ότι αυτός ήταν ο λόγος που ανάμεσα στα κόμματα που κατέθεσαν αίτηση στον Άρειο Πάγο, ήταν και οι «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες – Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Ενώ, το κόμμα Νικολόπουλου μέχρι πρότινος τιτλοφορείτο «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Έχει προστεθεί, δηλαδή, η ονομασία «Έλληνες», η οποία παραπέμπει στην ονομασία του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και στο έμβλημα η ελληνική σημαία.
Σε κάθε περίπτωση, ο Νίκος Νικολόπουλος, διαψεύδει τις ανωτέρω πληροφορίες και έχοντας ως αντιπρόεδρο τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και έμβλημα «την ιστορική δάδα της Ν.Δ., του κόμματος του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, που ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ, έσβησε», κατέρχεται στον εκλογικό στίβο με στόχο να εκφράσει «όλα όσα πρεσβεύουν και οραματίζονται οι «εραστές» της αντισυστημικής ψήφου».
Σύμφωνα με δημοσκόπους, το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη πρόκειται να κατευθυνθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Άκη Σκέρτσο να αναρωτιέται αν ο κ. Τσίπρας κατέθεσε τελικά υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εναντίον του κόμματος Κασιδιάρη ή «λειτουργεί πάλι ως δημοκρατική εξαίρεση, κλείνοντας το μάτι στους ψηφοφόρους ενός καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση».
Οι φημολογούμενες διεργασίες ανάμεσα σε Κασιδιάρη και Κανελλόπουλο προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της επίσημης Χρυσής Αυγής. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την «εκλογή» του αντιεισαγγελέα στην προεδρία του κόμματος «Έλληνες», ο επίσης έγκλειστος Ν. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο «για ηθικό κατήφορο που πήραν κάποιοι εγκαταλείποντας τη Χρυσή Αυγή», ενώ υποψήφιος βουλευτής με τους «Έλληνες», ένας κ. Τέρης Χατζηιρεμίας, κατήγγειλε τον Μιχαλολιάκο ως «πολιτικό φέρετρο», διαμηνύοντας ότι οι «Έλληνες δεν είναι το τσιφλίκι του».
Η πρόσκληση Βελόπουλου και οι σχέσεις Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου
Μετά τον αποκλεισμό του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» από το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο συστέγαζε τις πολιτικές φιλοδοξίες των κκ. Εμφιετζόγλου και Μπογδάνου (με τα αντίστοιχα κόμματα τους να τιτλοφορούνται «Πατριωτική Ένωσις-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου» και «Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής»), ο πρώην δημοσιογράφος εμφανίζεται θετικός στην πρόσκληση του Κυριάκου Βελόπουλου για συστράτευση των δυνάμεων δεξιότερα της ΝΔ.
Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης να απαντά με νόημα ότι «όσοι επιθυμούν αξιώματα, οφίτσια και «κονδύλια», θα βρουν για άλλη μία φορά κλειστές τις πόρτες» του κόμματος.
Ευρύτερα, το πρόβλημα με την…πρόσκληση Βελόπουλου είναι ότι αφενός οι σχέσεις των κκ. Μπογδάνου και Εμφιετζόγλου εμφανίζονται να βρίσκονται στο «ναδίρ», αφετέρου το κάλεσμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης αφορά και την κα Αφροδίτη Λατινοπούλου, επικεφαλής του άλλου κόμματος με την επωνυμία «Πατρίδα», η οποία, παρά το γεγονός ότι επίσης τέθηκε εκτός εκλογών από τον Άρειο Πάγο, είχε συνδέσει το «διαζύγιο» της με τον κ. Μπογδάνο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για «κακοστημένο σόου», «ξεπούλημα του κόμματος σε ένα στημένο ζουμ με την παρέα του» και για «βιοποριστικούς λόγους» που είχαν οδηγήσει τον πρώην βουλευτή της ΝΔ «να πάει με τον Εμφιετζόγλου», αυτόν που «πριν από λίγους μήνες κορόιδευε και έβριζε με τα χειρότερα λόγια».
Ενώ, μετά τις καταγγελίες των μέχρι πρότινος βουλευτών της Ελληνικής Λύσης Μυλωνάκη και Αλεξοπούλου, για μαύρα χρήματα στο κόμμα, εκκρεμούν τα αποτελέσματα της έρευνας που διέταξε η Αρχή Καταπολέμησης για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Οι Τζήμερος-Κρανιδιώτης, το «παπί» και ο «ντελιβεράς» Μπογδάνος
Ανάλογη είναι και η σχέση των επίσης πρώην πολιτικών εταίρων Μπογάνου-Τζήμερου-Κρανιδιώτη, με τους δύο τελευταίους, ηγέτες της «Εθνικής Δημιουργίας» (με την οποία «κατεβαίνει» και ο άλλοτε εύστοχος Βασίλης Τσιάρτας) να αποκαλύπτουν ότι ο πρώτος κατέθεσε προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι ο τίτλος του κόμματος των δεύτερων είναι «πατέντα» του, και μάλιστα κατοχυρωμένη.
Αποτέλεσμα, μετά από την απόρριψη της προσφυγής Μπογδάνου, ήταν ο «φαρμακερός» Φαήλος Κρανιδιώτης να αναρτήσει για τον πρώην πολιτικό «σύντροφό» του το viral: «Δίνω 13 ευρώ για το παπί για να γίνει ντελιβεράς».
Οι ανωτέρω εξελίξεις, όσα γραφικά στοιχεία κι αν εμπεριέχουν, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις. Αν και ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν ανησυχεί για τις επιπτώσεις στα ποσοστά της ΝΔ και εμφανίζεται σίγουρος για τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τη δεύτερη κάλπη, με το ενδεχόμενο επτακομματικής Βουλής, που θα δυσκόλευε έτι περαιτέρω το κυβερνητικό αφήγημα, να είναι σχεδόν αδύνατο, πολιτικοί παρατηρητές δίνουν έμφαση στο πρωτόγνωρο δεδομένο στα μεταπολιτευτικά χρονικά, η αδιευκρίνιστη ψήφος να αγγίζει το 20% ένα μήνα πριν από την κάλπη. Με ένα μέρος της, προδήλως, να προέρχεται από τα … αυτόνομα διαμερίσματα της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας».
Διαβάστε επίσης
Υπόμνημα για αντισυνταγματικότητα του νόμου κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης
Άρειος Πάγος :Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης του κόμματος Κασιδιάρη κατά τριών αρεοπαγιτών
Αδελφοί Κανελλόπουλοι: Η Θέμις, ο Κασιδιάρης και το… ποδόσφαιρο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Καλαντώνη: Η ιστορία πίσω από την «Εξέλιξη Ζωής», οι δράσεις και οι στόχοι
- Attica Bank: Ανοίγει το παιχνίδι του ανταγωνισμού στις χρεώσεις
- Οι Έλληνες εφοπλιστές παρήγγειλαν εφέτος 230 πλοία – Ποιοι ναυπηγούν και ποιοι πούλησαν και αγόρασαν πλοία
- Άμεση Ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Profile, JP Morgan, MicroStrategy, Nike