ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός φέρεται να μίλησε σε αυστηρό τόνο για το περιστατικό, με τον κ. Γιλντιρίμ να ισχυρίζεται πως δεν ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας.
Επίσης, ο Πρωθυπουργός φέρεται να επισήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι γεγονότα, όπως το χθεσινό στην περιοχή των Ιμίων, υπονομεύουν ευθέως τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης. Συμφωνήθηκε και η εντατικοποίηση των συνομιλιών για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.
Τέλος, συζητήθηκε και το ζήτημα της ΑΟΖ της Κύπρου μετά την αδιάλλακτη φαινομενικά στάση της τούρκικης πλευράς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανησυχία στο υπουργείο Άμυνας – Ο Καμμένος ενημερώνει το ΝΑΤΟ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ για Ίμια: «Ελλάδα και Τουρκία να ρίξουν τους τόνους»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Metlen: Το mega σχέδιο του Μυτιληναίου με επενδύσεις 2,5 δις – Πώς θα γίνει η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
- «Λίφτινγκ» σε τέλη ταξινόμησης και αυστηρά πρόστιμα για απάτες και φοροδιαφυγή – Νέα κίνητρα σε όσους θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα
- Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank): Οι προβλέψεις για έσοδα και κερδοφορία το 2025
- Η αναζήτηση συνεχίζεται: Μήπως είδε κανείς την Ευρώπη;
